Najnovije vesti
Home / Ritam grada / OPREZ: Ovim danima ne krećite na odmor
OPREZ: Ovim danima ne krećite na odmor

OPREZ: Ovim danima ne krećite na odmor

Ukoliko krećete na letovanje, izbegavajte petak popodne kada većina posle posla polazi na put i nedelju predveče, dan kada se najčešće odlučuju za povratak, pa su i gužve najveće, kao i kada su smene turista 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

„U poslednjih deset godina, statistika pokazuje da je 10. avgust dan kada je najviše intervencija na putu po pozivu vozača, kada su najveće gužve na naplatnim rampama, kao i graničnim prelazima“, ističe Vesna Barbulović iz Auto moto saveza Srbije.

Subotom najviše saobraćajnih nesreća
Ni subotom kada su najmanje gužve, ne bi trebalo biti opušten u vožnji. Statistika pokazuje da se tog dana događa najviše saobraćajnih nesreća i to sa smrtnim ishodom.

Noću nesreće sa katastrofalnim posledicama
Slično je i kada je reč o noćnom putovanju. Tada je međutim najmanje zabeleženih nesreća, ali su one koje se dogode, uglavnom sa katastrofalnim posledicama.
„Svako po sebi i svojim potrebama bi trebalo da odredi dan kada će da putuje, ali je suština da to čini kada je odmoran“, upozoravaju iz AMSS.

Najviše gužvi 10. 15. 20. i 30. u mesecu
Na graničnim prelazima, a ujedno i na naplatnim rampama najveće gužve su kada su smene turista, i to 10. 15. 20. i 30. u mesecu. Gužve mogu da budu i u jutarnjim satima, recimo u šest časova ujutru kada je smena carinika na graničnim prelazima, a to naročito važi za Grčku, saopštio je AMSS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>