Najnovije vesti
Home / Hronika / OPET DRAMA NA PRUZI ZAJEČAR – NIŠ: Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih kiselinom
OPET DRAMA NA PRUZI ZAJEČAR – NIŠ: Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih kiselinom
Foto: Ilustacija

OPET DRAMA NA PRUZI ZAJEČAR – NIŠ: Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih kiselinom

Nekoliko dana nakon što je saobraćaj posle prevrtanja cisterne sa amonijakom na pruzi Niš-Zaječar uspostavljen, ponovo je došlo do nezgode kada je između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, noćas, pola sata posle ponoći, iskliznulo pet vagon-cisterni u kojima se nalazi fosforna kiselina.

Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, saopštile su „Infrastrukture Železnice Srbije“.

Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika „Srbija Kargo“, koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, komisija železnice izašla je na lice mesta i precizno će utvrditi uzrok vanrednog događaja.

- Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine - piše u saopštenju.

„Infrastruktura Železnice Srbije“ napominje da nijedna od cisterni nije prevrnuta već su samo delimično iskliznule iz koloseka. Navodi se i da cisterne nisu oštećene i da nema nikakvih curenja, kao i da nema ugrožavanja stanovništva i životne sredine.

Raščišćavanje pruge je počelo jutros u četiri časa, a očekuje se da će saobraćaj na ovom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>