Najnovije vesti
Home / Društvo / Omladina JAZAS-a raspisala KONKURS ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE I NA PODRUČJU ZAJEČARA
Omladina JAZAS-a raspisala KONKURS ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE I NA PODRUČJU ZAJEČARA

Omladina JAZAS-a raspisala KONKURS ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE I NA PODRUČJU ZAJEČARA

Omladina JAZAS-a Kragujevac, u okviru projekta „Volonterizam: prava i odgovornosti“ raspisala je poziv za novu generaciju vršnjačkih edukatora i edukatorki.

Prva faza projekta usmerena je na mlade volontere, jačanje njihovih kapaciteta za razumevanje volonterizma i aktivizma, ali i pružanje znanja u oblasti HIV prevencije i razvoj veština potrebnih za vršnjačku edukaciju.
Obuka za volontere, vršnjačke edukatore biće održana od 21. do 25. avgusta ove godine u Vrnjačkoj Banji, u etno kući Gočko. Obuka će okupiti 26 mladih osoba iz Kragujevca, Novog Sada, Požarevca, Zaječara i sa njima će se intenzivno raditi 5 dana. Obuka je zamišljena kao trening za vršnjačke edukatore i edukatorke, pa će učesnici biti obučeni i kako da stečeno znanje efikasno prenesu na druge mlade ljude

Uslovi za prijavu:

Srednjoškolci (15-17 godina) sa teritorije Kragujevca, Novog Sada, Požarevca, Zaječara (ili okolnih mesta),
Saglasnost roditelja ili staratelja,
Motivisanost za unapređenje znanja u oblasti HIV/AIDS-a,
Motivisanost za prenošenje znanja vršnjacima.

Svi učesnici biće u obavezi da nakon treninga sprovedu vršnjačke edukacije u svojim školama, uz pomoć i mentorstvo partnerskih organizacija.
Formular za prijavu možete naći na sajtu www.jazaskg.rs, a prijave traju do 10. avgusta ove godine do 23:59.

Agenda treninga biće naknadno dostavljena učesnicima. Odabrani učesnici će biti obavešteni do 14. avgusta, navodi se u tekstu konkursa.
Učešće na treningu je besplatno, a sve troškove, uključujući prevoz, radni materijal, smeštaj i hranu tokom trajanja treninga pokrivaju organizatori.
Projekat „Volonterizam: prava i odgovornosti“ realizuje Omladina JAZAS-a Kragujevac, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Partneri su Omladina JAZAS-a Novi Sad, Omladina JAZAS-a Požarevac, Timočki omladinski centar, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada, Mladi istraživači Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>