Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Okružna fudbalska liga Zaječar: LUBNIČKI RUDARI SVE VIŠE ZABRINUTI!
Okružna fudbalska liga Zaječar: LUBNIČKI RUDARI SVE VIŠE ZABRINUTI!

Okružna fudbalska liga Zaječar: LUBNIČKI RUDARI SVE VIŠE ZABRINUTI!

Okružna fudbalska liga Zaječar

Radnički iz rudarskog, prigradskog sela Lubnice proteklu sezonu su završili na šestom mestu Okružne fudbalske lige Zaječar, a sa novim prvakom Kablovima iz Zaječara, proletos su zajedno ispali iz Zone, skoro celu jesen su bili jedan do drugog pri vrhu tabele istok. U nastavku prvenstva Kablovi su krenuli u osvajanje titule i ostvarili san, a Radnički je istrpeo posledice finansijske krize naročito one koja je stizala iz pretnji iz Kompanije rudarske Resavice odakle preti zatvaranje nekoliko rudnika.

S obzirom na te uslove u Fudbalskom klubu Radnički su zadovoljni šestim mestom na kraju prvenstva, uprkos činjenici da su u konačnom plasmanu u zaostatku za Kablovima čak 18 bodova. O tome najrečitije govori sekretar kluba Ranko Videnović:

„S obzirom na besparicu koja nije mimoišla ni naš klub, a i zbog nemogućnosti da nam mesni Rudnik uglja, koji posluje u sastavu Kompanije „Resavica“, finansijski pomogne kao ranijih godina, zadovoljni smo bodovnim bilansom i plasmanom. Pritisnuti, pre svega finansijskim teškoćama. Tokom prvenstva mučili smo se kako da organizujemo utakmice ili odemo na gostovanje. U prolećnom delu prvenstva nismo izmirili obaveze prema službenim licima i prema OFS Zaječar. Kao i drugi klubovi, očekujemo pomoć lokalne samouprave, a sav uplaćeni novac iz gradske kase usmerićemo ka Savezu i izmirenju dugovanja. „

U protekloj sezoni Radnički je u 30 utakmica osvojio 15 pobeda. Igrač Nikola Petrović ovako obrazlaže neočekivani neuspeh:

„Uprkos svemu, atmosfera u klubu je dobra. Većina igrača radi u Rudniku. Nemamo novčanih primanja, radi se o čistom amaterizmu, jer volimo da igramo fudbal i to nam je najbolja zabava po izlasku iz jame. U narednoj sezoni nadam se boljim rezultatima, i manjem broju kikseva“.

S. P.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>