Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Okrugli sto „Dan odgovorne Javne uprave“ sutra u PROSTORU ZA POMAK
Okrugli sto „Dan odgovorne Javne uprave“ sutra u PROSTORU ZA POMAK

Okrugli sto „Dan odgovorne Javne uprave“ sutra u PROSTORU ZA POMAK

U Prostoru za Pomak u Zaječaru, u utorak, 28. novembra biće organizovan okrugli sto „Dan odgovorne Javne uprave“, osmišljen kroz dve panel diskusije. Prva panel diskusija će biti posvećena kampanji “JA u centru pažnje”, dok se druga panel diskusija odnosi na učešće građana u kreiranju lokalnih budžeta.

„Ja u centru pažnje“ deo je projekta “Partnerstvom do dobre JAvne uprave”, koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz finasijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj. Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta javnih usluga koje se finansiraju novcem poreskih obveznika. U sklopu ove panel diskusije biće prezentovani rezultati istraživanja zadovoljstva građana uslugama u zdravstvu, policijskoj i školskoj upravi a biće i predstvaljena metoda poboljšanja rada u reformi javne uprave.

U okviru druge panel diskusija posvećena učešću građana u formiranju lokalnih budzeta, predstavnici Beogradskog fonda za političku izuzetnosti, predstaviće rezultate i zapažanja na ovom polju, kroz projekat “Mediji, lokalna samouprava i organizacije civilnog društva za odgovorne javne finasije”, kao i učestvovanje građana u kreiranju lokalnih budžeta prepoznate su kao suštinske u kreiranju stabilnog i otvorenog demokratskog društva.

Prva panel diskusija zakazana je za 11 sati, dok će druga panel diskusija početi u 12 sati i 45 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>