Najnovije vesti
Home / Ritam grada / OGLASIO SE METEOALRM: Tokom dana veća količina padavina, na istoku zemlje moguća POLEDICA
OGLASIO SE METEOALRM: Tokom dana veća količina padavina, na istoku zemlje moguća POLEDICA

OGLASIO SE METEOALRM: Tokom dana veća količina padavina, na istoku zemlje moguća POLEDICA

U Srbiji će danas biti oblačno i vetrovito, uz pad temperature i veću količinu padavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Meteoalarm: Moguća poledica u istočnoj Srbiji. U većini krajeva južne i jugozapadne Srbije očekuje se od 20 do 30 mm kiše, a na jugozapadu i jugu i više od 40 mm.

Jak i olujni vetar će ujutru duvati na planinama, u južnom Banatu i u donjem Podunavlju. Najniža temperatura biće od minus dva do osam, najviša od osam na severozapadu do 13 na jugoistoku, u Timočkoj Krajini do šest stepeni.

Poslednjeg novembarskog dana u Zaječaru hladno vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 2 stepena. Meteorolozi prognoziraju da će tokom dana pasti slaba ledena kiša, pa je moguća poledica ili zaleđivanje mokrih kolovoza. U petak hladno sa kišom. Minimalna temperatura 4, najviša dnevna 5 stepeni. 

Pogoršanje vremena, pojačan vetar u donjem Podunavlju i Banatu i kiša utiču na prohodnost puteva i uslove za saobraćaj, saopštio je AMSS. Vozači posebno treba da budu operezni zbog vetra u košavskom području čiji su udari jaki.

Kada ste na otvorenom putu, usporite pored klisura, ali i na mostovima i pored reke, jer je tu vetar uvek jači, dok je u Timočkoj i Negotinskoj krajini moguća kiša koja će se lediti pri tlu, navedeno je u saopštenju.

Prema podacima Uprave granične policije, za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na Horgošu i Batrovcima su po 180 minuta, a na Gradini 90 minuta. Na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, naveo je AMSS.

Putevi u Timočkoj krajini su mokri, magle nema, sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>