Najnovije vesti
Home / Ritam grada / OFK Zaječar proslavio 17 godina postojanja i slavu kluba, Svetog Savu
OFK Zaječar proslavio 17 godina postojanja i slavu kluba, Svetog Savu

OFK Zaječar proslavio 17 godina postojanja i slavu kluba, Svetog Savu

Omladinski fudbalski klub Zaječar danas slavi 17 godina postojanja i slavu kluba, Svetog Savu. Čin osvećenja i rezanja slavskog kolača obavljen je u prostorijama Doma kulture u Kotlujevcu. 

„OFK Zaječar osnovan je 7. januara 2001. godine, ali smo odredili da naša slava bude Sveti Sava, školska slava jer mi radimo sa školskom decom. U proteklih 17 godina klub je imao svoje aktivnosti a naročito smo bili aktivni u prošloj godini i zato je ovo naša prva krsna slava, sa kojom ćemo započeti jedan novi period u razvoju naše dece rođene 2006. godine i mlađe, sa tendencijom daljeg razvoja i usavršavanja fudbalskog života svih nas. Nadamo se da ćemo i u budućnosti raditi sa decom jer nam je prevashodni cilj da se deca bore sa loptom i da budu zdrava. Trenutno u klubu ima oko 40-ak dečaka i devojčica  od 2006. do 2010. godište“, istakao je predsednik OFK Zaječar Bogiša Stojiljković.

Ciljevi kluba u ovom trenutku dosežu daleko. Između ostalog, trenutno se radi na motivaciji romske dece da se uključe u sport, a prema mišljenju rukovodstva kluba, ta ideja će sigurno zaživeti u narednom periodu.

„Ostvarili smo saradnju sa Društvom Roma, tako da sva deca iz romske populacije koja žele da se bave fudbalom dođu kod nas da treniraju“, navodi Bogiša Stojiljković ističući da je sa decom teško, ali i najlepše raditi.

„Ja sam već dvadeset godina profesionalno u fudbalskom sportu, to je moj životni poziv, samo se time bavim i sve što je u interesu dece meni nije teško, ali svi kao društvo treba da pružimo deci bolje uslove da se bave sportom. Mi nismo na tom nivou da deca u našim klubovima imaju maksimalne uslove. To je veliki problem današnjeg društva“, rekao je Stojiljković  i dodao:

„Nadamo se da ćemo, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, otvaranjem nove hale u Kotlujevcu dobiti bolje uslove za rad“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>