Najnovije vesti
Home / Vesti / Održano takmičenje u govorništvu na Fakultetu za menadžment u Zaječaru -POBEDNIK BOJAN TIMIĆ
Održano takmičenje u govorništvu na Fakultetu za menadžment u Zaječaru -POBEDNIK BOJAN TIMIĆ

Održano takmičenje u govorništvu na Fakultetu za menadžment u Zaječaru -POBEDNIK BOJAN TIMIĆ

Pravni fakultet, Megatrend univerziteta, prvi put je organizovao Novogodišnje takmičenje u govorništvu, na Fakultetu za menadžment u Zaječaru. Prvo mesto osvojio je Bojan Timić, student Pravnog fakulteta, koji je dobio knjigu i novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 dinara, drugo mesto zauzela je Nevena Milanović, student Pravnog fakulteta, dok je treće mesto osvojila Jovana Stanković, takođe student Pravnog fakulteta.

U amfiteatru, pred publikom i komisijom, takmičari su imali prilike da u vremenu od 5 minuta izgovore svoju besedu na slobodnu temu. Komisija je nakon razmatranja proglasila pobednike takmičenja.

„Ovo takmičenje je organizovano sa željom da postane tradicija. Nakon oštrih kvalifikacija izabrali smo najbolje. Besede su slobodnog karaktera, uglavnom govore o doživljaju naših besednika, socijalnih problema i društvene svakodnevnice, kvalitetno obrađene sa njihove strane. Iako je Univerzitet obezbedio prigodne nagrade za sva tri mesta, ipak su svi pobednici, jer su se pojavili pred publikom. Pored sadržine besede, mi ocenjujemo i veštinu govorništva na koju besednik mora da obrati pažnju – gest, intonacija, dikcija, i sve ono što ide uz kvalitetnu besedu“, rekao je profesor doktor Tomislav Radović sa Pravnog fakulteta, Megatrend univerziteta u Beogradu.

Specijalna nagrada uručena je i Petru Obradoviću, učeniku Tehničke škole iz Zaječara, kome je pripala knjiga i novčana nagrada od 2.500,00 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>