Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održano takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji -Dragan Manojlović iz Zaječara osvojio prvo mesto!
Održano takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji -Dragan Manojlović iz Zaječara osvojio prvo mesto!

Održano takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji -Dragan Manojlović iz Zaječara osvojio prvo mesto!

U kasarni „Radovan Medić“ u Batajnici juče je organizovano takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji u kome je učestvovalo devet ekipa iz Zaječara, Leskovca, Smedereva, Pančeva, Zemuna, Sombora, Bezdana, ali i pripadnici Vojske Srbije. Član radio kluba Timok – YU1ACR, Dragan Manojlović je na ovom prestiženom takmičenju osvojio prvo mesto.

Prema rečima komandanta 224.cED pukovnika Zorana Nenadovića, takmičenje je preraslo u tradiciju „kojim čuvamo uspomenu na našeg heroja i poštujemo njegovu veliku žrtvu“.

„Od amaterske radio-goniometrije, kao specifičnog sporta popularno zvanog „lov na lisicu“, izgradili smo ozbiljnu manifestaciju. Želimo da tokom takmičenja vlada sportski duh, a cilj današnjeg takmičenja je, pre svega, upoznavanje i druženje, a potom neka pobedi onaj koji pokaže najbolje rezultate“, rekao je pukovnik Nenadović koji je zvanično otvorio takmičenje.

Radio amaterska goniometrija je sporstko tehnička disciplina u kojoj takmičari pomoću radio-primenika i karte fizički promalaze sakrivene predajnike na terenu.

Tradicionalno takmičenje „Kup Radovan Medić“ organizuje se u znak sećanja na poginulog pripadnika 224. centra za elektronska dejstva tokom NATO bombardovanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>