Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održano predavanje „Zaječar naš grad“ na Fakultetu za menadžment
Održano predavanje „Zaječar naš grad“ na Fakultetu za menadžment

Održano predavanje „Zaječar naš grad“ na Fakultetu za menadžment

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru juče je za maturante srednjih škola iz Zaječara održano predavanje na temu Zaječar naš grad, a povodom Dana zaštite prirode, 11. aprila.

Predavanje je održala Prof. dr Džejn Paunković, koje je ovom prilikom rekla da je 11. april dan kada je 1949. godine zakonom određeno prvo prirodno zaštićeno područje, a u pitanju je Ripaljka u Sokobanji.

„Želeli smo da na ovaj dan dođu naši đaci i da sa njim razgovaramo o održivom razvoju koji se između ostalog bavi i zaštitom prirode. Mladi su ti koji moraju da isprave greške koje smo mi pravili i da žive mnogo lepšim i zdravijim životom. Ovo je prilika da mladi čuju jedan drugi način mišljenja“, rekla je Paunković i dodala da ove godine postoji jedna novina:

„Ovo nije klasično predavanje. Ovaj put smo se odlučili da naši studenti zajedno sa đacima škola urade jednu pravu menadžersku vežbu, analizu stanja u Zaječaru. Nnaši studenti su se potrudili da nam pokažu kako svojim očima vide Zaječar, a kakav bi mogao da bude ako se budemo potrudili“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>