Najnovije vesti
Home / Kultura / Održani 45. „Hajduk Veljkovi“ dani u Lenovcu (FOTO)
Održani 45. „Hajduk Veljkovi“ dani u Lenovcu (FOTO)

Održani 45. „Hajduk Veljkovi“ dani u Lenovcu (FOTO)

U subotu, 12. avgusta u Lenovcu kod Zaječara je održana 45. tradicionalna kulturno-umetnička i sportsko-rekreativna manifestacija “Hajduk Veljkovi dani”.

Manifestacija je počela u 8 sati polaganjem cveća na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Zaječaru, nakon čega su položeni venci na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Lenovcu. Posle toga je održana Sveta liturgija u Hramu prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Lenovcu kojoj su prisustvovali Milan Stanković i Saša Ivanović pomoćnici gradonačelnika Zaječara.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Negovo Preosveštenstvo Episkop Timočki, gospodin Ilarion sa sveštenstvom i crkvenim horom.

U nastavku programa organizovan je turnir u malom fudbalu i sportska takmičenja za hajdučkog harambašu, štitonošu i bećara.

Uveče u Domu kulture u Lenovcu organizovan je bogat kulturno umetnički program sa nastupima kulturno umetničkih društava.

Ovom prilikom prisutnima se obratio gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je pozdravio sve prisutne u ime grada i gradonačelnika Boška Ničića.

-Ova manifestacija ima veliku tradiciju i trudićemo se da je sačuvamo od zaborava, rekao je Milošević.

I ove godine izbarana je najlepša hajdučka lepotica, nakon toga je usledila dodela nagrada najuspešnijima u sportskom nadmetanju i objavljivanje sponzora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>