Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održana SVEČANA SEDNICA GO SPS-a povodom 27 godina postojanja
Održana SVEČANA SEDNICA GO SPS-a povodom 27 godina postojanja

Održana SVEČANA SEDNICA GO SPS-a povodom 27 godina postojanja

Juče je u prostorijama Socijalističke partije Srbije, Gradskog odbora Zaječar, održana svečana sednica Gradskog odbora, povodom 27 godina postojanja. Gradski odbor Socijalističke partije Srbije formiran je svega desetak dana nakon formiranja GO SPS-a u Beogradu, i jedan je od prvoformiranih, najstarijih odbora u Srbiji.

Na početku svečane sednice, prisutnim članovima, simpatizerima i gostima stranke obratio se i uputio čestitke povodom praznika Dr Mirko Nikolić, predsednik GO SPS-a Zaječar.

„Danas obeležavamo 27 godina postojanja ovog odbora, pa bih iskoristio priliku da svima čestitam dan partije. Mi smo pre deset dana, 17. jula, obeležili dan SPS-a, kada je i osnovana Socijalistička partije Srbije, a tim povodom održana je centralna proslava u Aleksincu, na kojoj je predsedavao predsednik partije Ivica Dačić. Tom prilikom smo se osvrnuli na prethodni period, prethodnih 27 godina SPS-a. Svi znamo kroz šta je SPS prošao, da se sada ne vraćamo na to, ali da 27 godina tradicije nije samo 27 godina, jer Socijalistička partija vuče i nasleđe iz prethodnog perioda, iz Saveza komunista, SSRN-a, Komunističke partije, pa kako je sam predsednik istakao i iz ideja neke socijaldemokratije, Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića, tako da je ono što danas predstavlja Socijalistička partija Srbije i što je nasledila svojim osnivanjem, daleko duže i više od 27 godina”, naveo je Nikolić.

On je tokom svog izlaganja napravio kratak osvrt na padove i uspone Socijalističke partije, ali se i dotakao lokalnih izbora u Zaječaru, gde je Gradski odbor SPS-a Zaječar uspeo da sačuva stabilnost uprkos činjenici da je na političkoj sceni, mnogo političkih partija, kako je rekao Ivica Dačić, koje je odneo politički cunami.

Dr Mirko Nikolić podseća i da je zbog stabilnosti i dobrih izbornih rezultata, Gradski odbor SPS-a Zaječar bio i pohvaljen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>