Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održana Smotra učeničkih radova u Nišu: GIMNAZIJALCI IZ ZAJEČARA OSVOJILI DRUGO MESTO
Održana Smotra učeničkih radova u Nišu: GIMNAZIJALCI IZ ZAJEČARA OSVOJILI DRUGO MESTO

Održana Smotra učeničkih radova u Nišu: GIMNAZIJALCI IZ ZAJEČARA OSVOJILI DRUGO MESTO

Učenici drugog razreda zaječarske Gimnazije Mateja Vrška i Branko Grbić, osvojili su drugo mesto na Smotri učeničkih radova, koja je održana povodom konkursa za najbolji srednjoškolski eksperiment iz fizike u organizaciji Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu.

Iako fizika mnogima nije jača strana, profesor fizike u Gimnaziji Mladen Šljivović, koji je bio mentor ekipi, pokušao je da pojednostavi priču i rekao:

„Na jedan novi način, merili smo količinu toplote gvožđa prilikom hlađenja. Ovaj eksperiment nije primenjiv za neka velika, naučna istraživanja, ali za demonstraciju na časovima je odličan jer je lak, nema neke posebne opreme i svako može da ga ponovi“.

Ekipa profesora Šljivovića je prošle godine, na istom takmičenju, osvojila prvu nagradu. Ove godine kao drugoplasirani dobili su zvučnik, torbe i diplomu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>