Najnovije vesti
Home / Sport / Održana Skupština Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga -MOGLO DA BUDE I GORE
Održana Skupština Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga -MOGLO DA BUDE I GORE
Foto: Veriša Krstić, Milorad Vučković, Goran Tomić i Momčilo Pavlović

Održana Skupština Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga -MOGLO DA BUDE I GORE

#Neophodno ujedinjenje snaga i oslanjanje na stručne mlade ljude koji hoće da rade u interesu zaječarskog fudbala

Fudbal u četiri opštine Zaječarskog okruga je u protekloj sezoni bio ophrvan brojnim problemima, pa je uspeh što je okružna liga okončana i klubovi igrali u zonu i srpsku ligu. Nekadašnja perijanica ovdašnjeg fudbala Timok i Ozren su ispali u niži rang, ali je veći problem što među ovdašnjim zonašima nema snage za viši rang. Nedostatak sredstava je multiplicirao brojne probleme i njihove posledice biće dugo prisutne. Ako se želi bolje, neophodno je da Skupština i Izvršni odbor saveza zbiju redove, usklade akta i oslone se na mlade stručnjake koji imaju volju i snage da rade, rečeno je u utorak uveče u Zaječaru na sednici Skupštine okružnog fudbalskog saveza.

- Kada sam stupio na dužnost zatekao sam brojne probleme zbog kojih smo, da bi se uopšte održala prvenstva, tolerisali da klubovi ne izvršavaju svoje obaveze. Svesni smo da će i nadalje kuburiti sa obezbeđenjem sredstava, ali ubuduće u takvom slučaju neće moći da igraju. I svako od nas mora da radi više, jer je nedopustivo da večeras ne bude prisutan niko iz knjaževačkog i sokobanjskog saveza, objasnio je prisutnim članovima Skupštine predsednik Saveza Goran Tomić.

U klubovima nema dovoljno stručnog rada sa mladima, pa kubure sa igračima i kvalitetom. Razjedinjeni, gledaju trenutne interese, što je uticalo na slabljenje i gubitak veza sa višim savezima i trenerskim organizacijama. Okrug u FSRIS nema svog selektora za mlađe kategorije, pa na kampove budu pozivana deca po preporukama roditelja, a ponekad ni ona ne dobiju pozive i ne učestvuju na selekcionim utakmica. U sudijskoj organizaciji postoje dve suprotstavljene interesne grupe, a zbog neuplaćivanja nadoknade sudijama i delegatima mladi ne žele da se bave deljenjem pravde na utakmicama. Od 30 delegiranih sudija za okružnu ligu kraj sezone odradilo dvadesetak, što je stvaralo probleme u organovanju utakmica. Opada kvalitet suđenja, pa ovdašnjih delilaca pravde odavno nema na nivou superlige. Opada uticaj i povezanost sa višim organima u FSRIS i FSS i zaječarske sudije moraju narednih dana da održe sastanke svojih organa i reše postojeće “privremeno” stanje, jedan je od zaključaka Skupštine FSZO.

Članovi Skupštine usvojili su izmene Statuta saveza i uskladili ga sa višim aktima. Najvažnije  su da je smanjen broj članova Skupštine, na 24, i povećana ovlašćenja predsednika u predlaganju, odnosno izboru članova Izvršnog odbora (šest od 12). Skupština je usvojila finansijski i izveštaj o radu u protekloj sezoni, konstatujući da se parama gazdovalo u okviru mogućnosti. I za budući period je planirano isto para, jer za sada nema nagoveštaja da će biti nekih povećanja. Ako ih bude, biće usmerena na prioritete i razvoj, a savez će pokušati da klubovima, sudijama i trenerima pomogne i boljim radom, te intenziviranjem vezama sa drugim savezima.

R.A.

One comment

  1. moglo je i gore da vi niste na čelu
    smejurija samim tim da ljudi iz okoline neće ni da prisustvuju je vaše ogledalo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>