Najnovije vesti
Home / Sport / Održana sednica Skupštine FSGZ -Vučković: ZAJEČAR ĆE SE VRATITI NA STAZE GDE JE SPORT VEOMA BITAN
Održana sednica Skupštine FSGZ -Vučković: ZAJEČAR ĆE SE VRATITI NA STAZE GDE JE SPORT VEOMA BITAN

Održana sednica Skupštine FSGZ -Vučković: ZAJEČAR ĆE SE VRATITI NA STAZE GDE JE SPORT VEOMA BITAN

U Zaječaru je u petak, 20. arpila, održana redovna sednica Skupštine Fudbalskog Saveza grada Zaječara (FSGZ). Na sednici, kojoj je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport Milan Stanković, istaknuto je da gradski Fudbalski savez u saradnji sa lokalanom samoupravom čini sve kako bi sportski klubovi na području Zaječara normalno funkcionisali, finansirali se, ali i takmičili u ligama u kojima su. 

Nakon izbora radnih tela Skupštine i verifikacije mandata novih delegata, usvojeni su izveštaji o radu Saveza u 2017. godini i Izveštaj Nadzornog odbora za period jun – decembar 2017. godine. Takođe, delegati su usvojili Završni račun za 2017. i Finansijski plan za 2018. godinu.

Prema rečima Milorada Vučkovića, predsednika Skupštine FSGZ, prošle godine u Savezu je zatečena loša i teška finansijska situacija sa kojom se i sada bore.

„Ta finansijska situacija se polako poporavlja, saradanja sa lokalanom samoupravom je sve bolja i bolja, tu je i pomoć gradonačelnika. Dakle, finansiranje je bolje, pa su samim tim i rezultati bolji i mislim da će naredne godine, to još više uroditi plodom“, rekao je Vučković.

On je napomenuo da su ciljevi i prioriteti Fudbalskog Saveza u narednom periodu da se stari klubovi u selima ponovo osposobe, a da seoski klubovi koji već postoje, dobiju pomoć i podršku samog saveza i lokalne samouprave.

„Zalažemo se da se u svim selima, gde ima mogućnosti, osnuju klubovi, da se oni stari klubovi koji su se takmičili vrate, kako bi napravili jednu što jaču i bolju ligu, gradsku ligu, gde bi pokrili sve neophodne troškove, troškove suđenja i ostalo. U selima je to na neki način jedino okupljanje, druženje omladine, pa smo mi zbog toga nedavno svim klubovima podelili opremu, uz pomoć lokalne samouprave. Ove godine je plan da podelimo na primer, rekvizite, da sredimo terene, u zavisnosti od toga šta je, kome potrebno“, istakao je Vučković.

U zaječarskom sportu je veliki problem sa trenerskim i sudijskim kadrom koji nedostaje. Prema Vučkovićevim rečima, mora se naći pravi način za rešenje tog problema.

„U Zaječaru su pre 10-ak dana uvedene privremene mere u sudijskoj organizaciji. Biće zakazani izbori za nekih mesec, dva i nadamo se da ćemo naći pravo  rešenje koje će biti u interesu spota, da izađemo iz ove krize.  Plan grada Zaječara je i osnivanje Sportskog društva gde ćemo sve klubove okupiti i gde će grad Zaječar da stane iza tih klubova, obezebediti uslove za takmičenje, prevoz, opremu. Zaječar će se sigurno u narednom periodu vratiti na neke stare staze gde je sport veoma bitan“, zaključio je Vučković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>