Najnovije vesti
Home / Društvo / Održana sednica Gradskog veća -Evo šta su većnici danas usvojili
Održana sednica Gradskog veća -Evo šta su većnici danas usvojili

Održana sednica Gradskog veća -Evo šta su većnici danas usvojili

10. sednica Gradskog veća održana je danas u Zaječaru.

Većnici su usvojili Nacrt Odluke o izmenama Statuta grada Zaječara. Ove izmene, kako se navodi u obrazloženju, odnose se na oblast javnog gradskog pravobranilaštva,  njima se, takođe, ova odluka usklađuje sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o vodama i ukida se Stručna služba za skupštinske poslove sobzirom da ova služba prelazi u nadležnost Gradske uprave kao posebna organizaciona jedinica.

Na današnjoj sednici većnici su izmenili i dopunili Odluku o Gradskoj upravi grada Zaječara i usvojili Nacrt Odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zaječara. Ova odluka predstavlja „krovni propis sa kojim će morati da budu usaglašena opšta pravila kućnog reda u stambenim i poslovnim zgradama na području grada.

Na sednici su usvojene i  izmene Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara, kao i izmene Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Zaječarparking“ za 2017. godinu. Ovim izmenama delatnosti koje su bile poverene JP „Direkcija za izgradnju“ sada se poveravaju JKP „Zaječarparking“. Većnici su dali i saglasnost Javnom komunalnom preduzeću „Zaječarparking“ na Cenovnik efektivnog radnog časa radnika.

Većnici su usvojili Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave Grada Zaječara u 2017. godini. Podsetimo, utvrđeni maksimalni broj zaposlenih na teritoriji grada Zaječara za 2017. godinu je 824. Postojeći broj zaposlenih je 868 i on se mora smanjiti do broja utvrđenog Odlukom Vlade Republike Srbije.

Danas su usvojena i rešenja o pojedinim kadrovsikm promenama u upravnim odborima nekoliko zaječarskih ustanova.

Konačnu reč o ovim odlukama daće odbornici Skupštine grada na sednici zakazanoj za sredu, 30. avgust.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>