Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održana prva sednica Organizacionog odbora 51. Gitarijade
Održana prva sednica Organizacionog odbora 51. Gitarijade

Održana prva sednica Organizacionog odbora 51. Gitarijade

Danas je održana prva sednica Organizacionog odbora 51. Gitarijade.

Na sednici je usvojena odluka o datumu održavanja Gtarijade kojom je potvrđen već ranije objavljen datum, 29. i 30. jun i 1. jul.

Usvojena je i odluka o javnim nabavkama koje Centar za kulturu i turizam grada Zaječara  treba da sprovede. Naglašeno je da je prošlogodišnja Gitarijada imala budžet od 100 hiljada evra i da je to 5 puta manje od Gitarijade koja je organizovana 2015. godine, a koja je koštala oko 65 miliona dinara, to jest oko 5oo hiljada evra. I ovogodišnja Gitarijada neće koštati više od 100 hiljada evra, kažu organizatori.

Na sastanku je Maksa Ćatović programski koordinatror rekao da će se u narednih par dana znati detalji o tome ko će nastupiti u revijalnom delu finalne večeri Gitarijade.

Gradski stadion je jedno od rešenja kada je u pitanju mesto održavanja Gitarijade. To rešenje je i najizvesnije jer je i najbezbednije, ali nije potvrđeno još uvek.

Željko Vasić predsednik Organizacionog odbora 51. Gitarijade naglašava da ova menifestacija služi za afirmisanje mladih bendova pa će tako prošlogodišnji pobednici „Hadži prodane duše“ imati priliku da nastupe  kao predgrupa grupe The Cult. Inače, ideja je da program sve tri festivalske večeri počinje u 20.30, a da Gitarijada ne traje do 5 ujutru, najviše iz bezbednosnosnih razloga.

Vasić je naglasio i da je jako važna podrška medija kao i njihovo prisustvo svakom sastanku organizacionog odbora.

Na sastanku se moglo čuti i da će u danima koji prethode Gitarijadi, u ponedeljak, utorak i sredu nastupati brojni rok bendovi na bini na gradskom trgu u Zaječaru.

Rok kamp biće organizovan na istom mestu kao i prošlogodišnji, za njegovu organizaciju zaduženi su izviđači, svi gosti kampa imaju jedan besplatan obrok, a deo šatora u rok kampu biće rezervisan za druženje novinara i izvođača.

Ove godine organizatori, s obzirom na učesnike, očekuju oko 1 000 ljudi u kampu, dok je prošle godine u rock kampu na Kraljevici boravilo oko 500 ljudi.

Organizacioni odbor predložiće Privremenom organu grada Zaječara da u vreme održavanja Gitarijade kao i dan pre i dan posle, radno vreme ugostiteljskih objekata u gradu bude produženo uz poštovanje svih ostalih zakonskih ograničenja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>