Najnovije vesti
Home / Ritam grada / (FOTO) Održana promocija knjige „Zadnja pošta Timok 2″ -U GRAD SE VRATIO DUH STAROG ZAJEČARA, BAR NA TREN!
(FOTO) Održana promocija knjige „Zadnja pošta Timok 2″ -U GRAD SE VRATIO DUH STAROG ZAJEČARA, BAR NA TREN!

(FOTO) Održana promocija knjige „Zadnja pošta Timok 2″ -U GRAD SE VRATIO DUH STAROG ZAJEČARA, BAR NA TREN!

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta sinoć je promovisana knjiga Vladimira Stankovića „Zadnja pošta Timok 2″.

Zaista su svi koji su se sinoć našli u zaječarskom pozorištu mogli da osete i dožive duh starog Zaječara. Na pozornici stolice, stolovi, karirani stolnjaci… kafana Zadruga. Na sceni su duh starog Zaječara uspešno doneli orkestar „Fantastiko“, solisti Biljana Ilić i Miša Antić, Željko Vasić i Ivan Bekjarev. Promocija knjige je upravo tako zamišljena. Netipična.

„Puno mi je srce, oduševljen sam! Pozorište je bilo prepuno i prva knjiga je ostavila neki trag i utisak. Atraktivni gosti i netipična prezentacija, sve je to uticalo da provedem jedno nezaboravno veče! Odlazim oduševljen sa puno emocija!, rekao je autor knjige „Zadnja pošta Timok 2″ Vladimir Stanković  nakon premocije.

Autor kaže da je knjigu zajedno sa prvim izdanjem „Zadnja pošta Timok“ pisao gotovo 8 godina. Obuhvaćen je period od 1955 -1967. godine, a ima i dešavanja i iz 90-ih godina.

Knjiga „Zadnja pošta Timok 2″ u kojoj je opisana mladost mnogih ljudi, jedno bezbrižno vreme, doživljaji koji su kreirani, kako to na promociji reče Bora Dimitrijević predstavlja -poetski prikaz jedne varoši.  Inače, ima i dodatak sa preko 4 000 nadimaka Zaječaraca.

Zaječarac Vladimir Stanković je prisutan je u srpskom novinartsvu već 48 godina, njegova najpoznatija knjiga je Montevideo, Bog te video po kojoj je snimljen i istoimeni film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>