Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održana „Humanitarna trojka“ -Prikupljen novac za pomoć deci korisnika Narodne kuhinje
Održana „Humanitarna trojka“ -Prikupljen novac za pomoć deci korisnika Narodne kuhinje

Održana „Humanitarna trojka“ -Prikupljen novac za pomoć deci korisnika Narodne kuhinje

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Gradskom upravom, Regionalnom privrednom komorom, košarkaškim i fudbalskim klubovima u Zaječaru organizovao je drugu po redu humanitarnu akciju -Humanitarna trojka. U akciji su učestvovala deca korisnika Narodne kuhinje, deca iz okolnih sela i deca iz zaječarskih škola. Cilj ove akcije je okupljanje dece iz redovnih škola, dece korisnika Narodne kuhinje i dece iz okolnih sela, njihovo zajedničko druženje, upoznavanje i uključivanje u sportske aktivnosti. 

Učesnici turnira su se takmičili u 2 kategorije u fudbalu i košarci.

U fudbalu ( šutiranje sa pola terena ) u kategoriji dece od I do IV razreda, prvo mesto pripalo je Denisu Hulji, drugo mesto je zauzeo Mihajlo Birčanin, dok je treće mesto zauzeo Jovan Stefanović. U disciplini šutiranja sa celog terena, u kategoriji dece od V do VIII razreda, titula najboljeg pripala je Rastku Nikoliću, drugo mesto zauzeo je Miroslav Đurović, a treće mesto Mersad Hulji.

U košarci ( slobodna bacanja ) u kategoriji dece od I do IV razreda pobedio je Vojin Trandafilović i poneo titulu najboljeg na turniru, drugo mesto zauzela je Marija Perišić, dok je treće mesto zasluženo pripalo Teodori Nedeljković. U disciplini bacanja trojki, u kategoriji dece od V do VIII razreda, Milan Jovanović je proglašen za najboljeg, drugo mesto zauzeo je Uroš Prvanović, dok je treće mesto pripalo Mateji Stankoviću.

Posebnu pažnju na ovom humanitarnom događaju privukli su učenici II-2 OŠ „Ljuba Nešić“, najmlađi učesnici predstojećeg državnog takmičenja u prvoj pomoći, koji su dežurali na turniru u slučaju povreda.

Veliki broj humanih ljudi uključio se u samu akciju, i dao svoj doprinos, shvatajući značaj ove inicijative. Organizacije i ustanove koje su se odazvale i uplatile novčana sredstva su NIKOLAS -TRADE DOO, KGH-INŽENJERING DOO, IRISH PUB, FAKULTET ZA MENADŽMENT, NENAD JANKOVIĆ PR SRPSKA KAFANA UR, MDS SZR.

Prikupljena su novčana sredstva u vrednosti od 23. 180 dinara, koja će biti iskorišćena za kupovinu sportske opreme deci korisnika Narodne kuhinje. Na ovaj način se pruža podrška i pomoć najugroženijim kategorijama u društvu, kako bi mogli da se bave sportom, napominju organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>