Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održana godišnja Skupština pčelara udruženja ”Grljan” – STANKOVIĆ: Grad će nastaviti ulaganja u poljoprivredu u još većem obimu
Održana godišnja Skupština pčelara udruženja ”Grljan” – STANKOVIĆ: Grad će nastaviti ulaganja u poljoprivredu u još većem obimu

Održana godišnja Skupština pčelara udruženja ”Grljan” – STANKOVIĆ: Grad će nastaviti ulaganja u poljoprivredu u još većem obimu

U nedelju je u Grljanu održana godišnja Skupština pčelara Udruženja ”Grljan”.

Skupštini su kao gosti prisustvovali i predstavnici Grada: Vesna Stanković, član gradskog veća i Boban Kostić, zamenik predsednika Skupštine, kao i predstavnici PSS ”Agroznanje” i Regionalne privredne komore Zaječar.

Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja Mića Ristić koji je obrazložio rad Udruženja u prethodnoj godini, predstavnici Grada, PSS i Komore.

Obraćajući se pčelarima Vesna Stanković je podsetila da je Grad u 2017 podržao poljoprivredu kroz 5 konkursa, te da je jedino Konkurs za pčelarstvo imao realizaciju 100% i da je tu izdvojeno preko 2,6 miliona što je 36% ukupnog izdvajanja za poljoprivredu u prethodnoj godini.

-Naš cilj je da pomognemo male proizvođače i celokupna naša strategija biće usmerena u tom pravcu. Najvažnije je da će Grad nastaviti ulaganja u poljoprivredu u još većem obimu nego do sada, jer je ove godine planirano da se uloži duplo više nego prethodne i subvencionisanje će se sprovoditi preko Budžetskog fonda za poljoprivredu, istakla je Stanković.

Boban Kostić predstavnik grada Zaječara je istakao da će grad u okviru novih seoskih saveta mesnih zajednica imati i odbore za poljoprivredu preko kojih će moći više da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima iz oblasti poljoprivrede.

Slavica Dželatović ispred PSS govorila je o merama koje se očekuju od Ministarstva poljoprivrede, kao i o potrebi dobre informisanosti naših proizvođača da bi mogli da povuku sve dostupne subvencije kako iz Ipard fondova, Ministarstva poljoprivrede i Grada.

Dijana Dijanović isped Regionalne privredne komore istakla je da će Komora nastaviti sa organizovanjem besplatnih edukacija kako za pčelare tako i za sve ostale proizvođače i male privrednike sa teritorije Grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>