Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održana 7. sednica Gradskog veća -Evo i koje su odluke zaječarski većnici danas usvojili
Održana 7. sednica Gradskog veća -Evo i koje su odluke zaječarski većnici danas usvojili

Održana 7. sednica Gradskog veća -Evo i koje su odluke zaječarski većnici danas usvojili

Danas je održana sedma sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Na početku sednice, većnici su usvojili izmene odluka o mesnim zajednicama, lokalnim komunalnim taksama i javnim parkiralištima.

Sedište III Mesne zajednice od sada će biti u prostorijama bivše upravne zgrade JKP Kraljevica, s obzirom na to da je dosadašnje sedište ove mesne zajednice u procesu restitucije vraćeno bivšim vlasnicima.

Većinom glasova usvojen je Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Narodnog muzeja „Zaječar“  a usvojen je i Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara.
Za predsednika te komisije izabrana je Vesna Stanković, magistar poljoprivrednih nauka, dok su za članove komisije izabrani Slobodan Mitrović, Nataša Cvetković, Darko Dimitrijević, Mihajlo Žikić, Slavica Dželetović i Mića Miletić. Zadaci komisije su da donosi Poslovnik o radu, sačini Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Zaječara, donosi Kriterijume za izbor korisnika sredstava Fonda, razmatra predloge i Odluku o dodeli sredstava kao i da sačini tekst konkursa i raspiše konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima. Komisija će, između ostalog, vršiti odabir korisnika sredstava po raspisanom konkursu i gradonačelniku predlagati donošenje Odluke o prenošenju novčanih sredstava.

Slobodan Videnović, diplomirani pravnik iz Zaječara, postavljen je za načelnika Gradske uprave, na današnjoj sednici, dok je Slađana Karan, takođe diplomirani pravnik iz Zaječara, postavljena za zamenika načelnika Gradske uprave. Kako se čulo u obrazloženju, prvi put u istoriji grada, načelnik i zamenik načelnika Gradske uprave postavljeni su na osnovu sprovedenog konkursa.

Na današnjoj sednici usvojene su i informacije o trenutnom stanju radova na završetku Prijedorske, Jadranske, Lazarevačke, Homoljske, Banatske i ulice VII udarne brigade u Zaječaru sa predmerom i predračunom radova za nepredviđene radove sa analizom cena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>