Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Održana 5. sednica Skupštine grada -Izmenjen Statut grada, izmenjena Odluka o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara…
Održana 5. sednica Skupštine grada -Izmenjen Statut grada,  izmenjena Odluka o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara…

Održana 5. sednica Skupštine grada -Izmenjen Statut grada, izmenjena Odluka o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara…

Višečasovno zasedanje, na momente žustra diskusija, jednočasovna pauza, obeležili su današnju sednicu Skupštine grada Zaječara.
Odbornici su danas izmenili Statut grada, izmenili i dopunili Odluku o Gradskoj upravi grada Zaječara, izmenili Odluku o mesnim zajednicama, obrazovali Štab za vanredne situacije, usvojili Odluku o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zaječara i Odluku o određivanju nosioca prava korišćenja na stvarima u javnoj svojini grada Zaječara.
Dužu diskusiju opozicije izazvala je izmena Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2017. godinu, kao i izmena Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara.

Na 5. sednici Skupštine grada izmenjena je i Odluka o lokalnim komunalnim taksama, Odluka o javnim parkiralištima, a izmenjen je i Program poslovanja JKP „Zaječarparking“ za 2017. godinu. Delatnosti koje su bile poverene JP „Direkcija za izgradnju“ sada se poveravaju JKP „Zaječarparking“. Ovom preduzeću data je saglasnost i na cenovnik efektivnog radnog časa radnika.

Odbornici su danas dali saglasnost i na Statut Narodnog muzeja, razrešili i imenovali predsednika i članove Upravnog i Nadzornog odbora Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, kao i predsednika i članove upravnih i nadzornih odbora Ustanove Apoteka „Zaječar“, Narodnog muzeja „Zaječar“, Matične biblioteke „Svetozar Marković“, Ustanove Centar za kulturu i turizam „Cekit“, Fondacije „Zoran Radmilović“, Zadužbine „Nikola Pašić“ i Istorijskog arhiva „Timočka krajina“.

Razrešeni su i imenovani članovi Upravnog odbora Predškolske ustanove „Đulići“, a do promena je došlo i u sastavu školskih odbora pojedinih osnovnih i srednjih škola na području Zaječara.

Na današnjoj sednici Skupštine razmatran je i Zapisnik Budžetske inspekcije grada Zaječara od 5. aprila ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>