Najnovije vesti
Home / Kultura / Održana 35. Smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak”
Održana 35. Smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak”

Održana 35. Smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak”

Za vikend je u Vražogrncu održana 35. Smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak”. Ovu tradicionalnu manifestaciju je u ime grada i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića otvorila Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika.

-Ja vam želim da se Vražogrnački točak vrti bez prestanka, kao simbol očuvanja našeg identiteta, naših običaja i tradicije. Čuvajte svoje običaje od zaborava. Održavanjem ovakvih manifestacija mi se borimo protiv vremena i čuvamo naše nasleđe. Grad Zaječar će vam pružiti podršku i uvek biti prisutan svuda gde odiše duh tradicije i narodnog stvaralaštva, rekla je Petrović.

U bogatom kulturno umetničkom programu učestvovali su KUD „Sloga“, KUD „Zoran Gajić“, KUD „LJubomir Ivanović Gedža“ iz Kovačevca, dok su se u subotu predstavili i KUD „Boki 4.Juli“ iz Paraćina, KUD „Vidovdan“ iz Velikog Drenovca, KUD „Biser“ iz Draževca, KUD „Čučuk Stana“ iz Sikole, KUD „Krivelj“, KUD „Pervaz“ iz Trgovišta i Izvorna folklorna grupa Valakonje iz Bukova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>