Najnovije vesti
Home / Sport / Održan tradicionalni ZIMSKI KARATE I MARTIAL ARTS KAMP U GAMZIGRADSKOJ BANJI
Održan tradicionalni ZIMSKI KARATE I MARTIAL ARTS KAMP U GAMZIGRADSKOJ BANJI

Održan tradicionalni ZIMSKI KARATE I MARTIAL ARTS KAMP U GAMZIGRADSKOJ BANJI

U organizaciji Gradskog karate kluba „Zaječar“ u Gamzigradskoj banji je održan 18. tradicionalni zimski karate i Martial arts kamp, pod nazivom „Timočka Krajina 18“. Kamp je okupio oko 50 učesnika iz Zaječara, Bora, Novog Sada, Požarevca, Žagubice i Minićeva.

„Cilj kampa je da okupi što više takmičara, trenera i karate sudija i da ih edukuje kako u fizičkom i tehničkom delu, tako i u organizacionom delu. Pored karatea, polaznici kampa imali su priliku da se upoznaju sa tehnikama Kung fua, Aikidoa i Ninđucua. Dakle, cilj ovog kampa je da se vežbači karatea upoznaju i sa drugim borilačkim veštinama i time prošire svoju Budo kulturu“, kažu u Gradskom karate klubu.

U okviru rada kampa održan je Karate kup u takama i borbama, a manji broj polaznika takičio se i u posebnoj disciplini „martial arts“, „tonfama“ i „bo“ disciplini.

Po planu rada kampa održano je i polaganje za karate zvanja – pojaseva.

„Pored učeničkih pojaseva dobili smo i jednog novog majstora karate 1.dan, a to je član karate sekcije u Osniću, Dara Janković, kao i dva nova nosioca crnog pojasa 2.dan, Stefan Kenfelj i Uroš Prusca iz Gradskog karate kluba Zaječar“, kažu u Gradskom karate klubu.

Na ovom kampu treninge su vodili treneri:
Za karate: Bojan Branković 4.dan iz Minićeva,Miloš Radojković 4.dan iz Zaječara i Kristijan Kakaš 5.dan iz Zvezdana.
Za Kung fu: Slobodan Filipović iz Zaječara
Za Aikido: Nenad Danković 3.dan i Nebojša Dimitrijević 1.dan iz Zaječara
Za Ninđucu: Jelena Živković iz Bora

Stručni rukovodilac 18. tradicionalniog zimskog karate i „Martial arts kampa“ bio je Miroslav Mića Radojković, nosilac karate zvanja crnog pojas 8.dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>