Najnovije vesti
Home / Vesti / ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U ZAJEČARU
ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U ZAJEČARU

ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U ZAJEČARU

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Zaječar, u Tehničkoj školi u Zaječaru danas je održan Sajam zapošljavanja, na kome je svoje potrebe za zapošljavanjem iskazalo 28 poslodavaca za 340 radnih mesta. Nezaposleni su na sajmu bili u prilici, da osim direktnog kontakta sa poslodavcima, dobiju i sve potrebne informacije o aktuelnim programima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nezaposlena lica ali i oni koji tragaju za boljim poslom, danas su imali priliku da potraže posao na 340 radnih mesta koje je ponudilo 28 poslodavaca na  Sajmu zapošljavanja, koji se od 2006. godine organizuje u Zaječaru. Prema rečima Zorana Đorđevića direktora Filijale NSZ u Zaječaru, ovaj sajam, koji je od velikog značaja i za poslodavce i za one koji traže posao, daleko je posećeniji od prošlogodišnjeg.

„Sajam zapošljavanja predstavlja susret poslodavaca i lica koja su u potrazi za poslom, i ovo je na neki načn jedan masovni intervju, gde imamo 28 poslodavaca koji su iskazali potrebu za oko 340 slobodnih radnih mesta. Po posećenosti možemo slobodno da kažemo da je ovaj uspešniji od prošlogodišnjeg, kada smo za dva sajma koji smo organizovali, imali nešto više od 1.000 ljudi, oko 49 poslodavaca za 279 slobodnih radnih mesta, od kojih se zaposlilo, zaključno sa 31. decembrom, 294 lica, dakle nešto više od 28 odsto“, istakao je Đorđević i dodao:

„Za poslodavce ovaj sajam je važan zato što na ovaj način, odabirom, mogu da izaberu najbolje kandidate i da se predstave na sajmu u povoljnijem svetlu, kao poželjni poslodavci, i na taj način iskoriste sajam u svrhu sopstvenog reklamiranja. Što se tiče lica koja traže posao, za njih je ovo brz način da potraže posao i obave intervju kod više poslodavaca. Očekujemo da će se veliki broj ljudi zaposliti tokom ovog sajma“.

Jedan od najposećenijih štandova na sajmu svakako je bio i štand Vojske Srbije, koji je privukao veliki broj onih koji su zainteresovani za rad u svojstvu profesionalnog vojnika.

„Sa zadovoljstvom smo prihvatili predlog Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale u Zaječaru, da prisustvujemo ovom sajmu i to je produkt jedne korektne saradnje, jer je dobar deo kandidata za profesionalne vojnike već uspostavio radni odnos u zaječarskom garnizonu. Ovom prilikom bih pozvao građanstvo, lica koja su zainteresovana za rad u svojstvu profesionalnog vojnika, koja vole uniformu, koja cene svetlu istoriju srpskog naroda i tradiciju srpskog vojnika, da se prijave na ovaj stalan konkurs i da uspostave radni odnos u Vojsci Srbije. Sve informacije se mogu dobiti na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane i zvaničnom sajtu Vojske Srbije“, rekao je major Marijan Stamenković, načelnik grupe za ljudske resurse u Komandi za razvoj Timočke brigade u Zaječaru.

Naredni Sajam zapošljavanja, biće organizovan u petak, 27. aprila u Domu kulture u Knjaževcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>