Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Održan prvi sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja turizma grada Zaječara
Održan prvi sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja turizma grada Zaječara

Održan prvi sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja turizma grada Zaječara

Danas je u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru održan prvi sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja turizma grada Zaječara 2017 -2021. godine. 

Na dnevnom redu se našla potreba usvajanja Strategije razvoja turizma grada Zaječara, predstavljanje Programa promocije turizma kao i dogovor o metodologiji izrade strateškog dokumenta.

Zoran Stamenković direktro CEKITA je rekao da su na sastanku  prisutni svi relevantni činioci koji će pomoći da se izradi Strategija turizma, koja će imati za cilj bolji planski razvoj turizma.

„Potrudićemo se da to budu realni planovi, da grad može da podnese u narednih 5 godina s obzirom na situaciju u kojoj se grad nalazi. Koristićemo jedan dokumenat koji nam je radio ekonomski fakultet iz Beograda. U pitanju je promocija turizma i arheološkog lokaliteta Felix Romulijana. To je rađeno pre 7, 8 godina. Moramo malo više da radimo na promotivnoj kampanji. Prošle godine smo imali 41 hiljadu noćenja. Strani gost je nešto na šta Zaječar može da računa“, rekao je Stamenković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>