Najnovije vesti
Home / Kultura / Održan 10. Sabor kosovskih Srba (FOTO)
Održan 10. Sabor kosovskih Srba  (FOTO)

Održan 10. Sabor kosovskih Srba (FOTO)

Deseti Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“, oganizovan je proteklog vikenda u Zaječaru i Zvezdanu.

U petak su na Gradskom trgu, nastupili mališani iz  Dečijeg centra, članovi  KUD-a „Božur“ iz Zvezdana, kao i  pevačka grupa „Djurdjevak“ i „Vožd“ iz Bora.

U subotu, u Zvezdanu u bogatom kulturno-umetničkom programu nastupila su kulturno-umetnička društva – „Sloga“ iz Vražogrnca, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, „Božur“ iz Zvezdana, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Mladost“ iz Gotovuša. Posetioci manifestacije imali su priliku da uživaju u izvedbi pevačke grupe „Izvor“ iz zaječarske Osnovne škole „Ljuba Nešić“.
Za izuzetan desetogodišnji doprinos očuvanju tradicije i kulture Srba Timočke krajine, poreklom sa Kosova, organizatori manifestcije uručili su tom prilikom, povelju Seleni Ristić Vitomirović.

Ovom kulturno umetničkom programu prethodile su  izložbe narodne nošnje i domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje. Organizovano je i nadmetanje proizvođača rakije i vina i takmičenje u kuvanju pasulja.

Organizatori manifestacije i ove godine su zaječarski CEKIT, Dečiji centar i MZ Zvezdan, a pokrovitelj grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>