Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječarski Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ u 2018. godini među najboljim odredima u Srbiji
Zaječarski Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ u 2018. godini među najboljim odredima u Srbiji

Zaječarski Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ u 2018. godini među najboljim odredima u Srbiji

U Zaječaru je juče održana redovna godišnja Skupština Odreda izviđača ,,Đorđe Simeonović“, na kojoj su delegati Skupštine Odreda razmatrali Izveštaj o radu i finansijski izveštaj Odreda u prošloj godini.

U izveštaju su obuhvaćene mnoge aktivnosti Odreda u prošloj godini kao što su zimske i letnje škole, učešće ekipa Odreda na takmičenjima širom Srbije, letnji tabor u Zelenici u Crnoj Gori, organizacija Zaječarske gitarijade, nekoliko akcija pošumljavanja Kraljevice, čišćenje Grliškog jezera i još desetak velikih akcija.

Odred je u toku prošle godine bio među najboljima u Srbiji i od strane Saveza izviđača Srbije proglašen za „Odred orlova“, kao i četa izviđača ,,Hajduk Veljko“.

Na Skupštini je razmatran i usvojen plan rada Odreda u ovoj godinu, kojim je, između ostalog, predviđen veliki obim akcija, tabora i aktivnosti izviđača oko Zaječarske gitarijade, gradskih manifestacija i učeća u omladinskim projektima kao što su „Mladi su zakon“. U planiranim  aktivnostima učestvovaće najmlađi - poletarci i pčelice, kao i izviđači i brđani Odreda.

Odred planira, da kroz sprovođenje programa boravka u prirodi, zaštite životne sredine, učenjem izviđačkih veština, i u narednom periodu, pravilno vaspitava mladu generaciju. To ga i svrstava u najbolju društvenu organizaciju na nivou grada Zaječara i među najbolje odrede izviđača u Srbiji, čulo se na Skupštini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>