Najnovije vesti
Home / Hronika / ODNEO TAJNU U GROB: Zašto je vodnik (33) iz Zaječara pucao sebi u glavu
ODNEO TAJNU U GROB: Zašto je vodnik (33) iz Zaječara pucao sebi u glavu
Foto: Kurir

ODNEO TAJNU U GROB: Zašto je vodnik (33) iz Zaječara pucao sebi u glavu

Saša Nikolov (33) iz Dimitrovgrada juče se ubio hicem iz službenog pištolja u svojoj kancelariji u kasarni u Zaječaru.

ZAJEČAR – Vodnik Saša Nikolov (33) iz Dimitrovgrada izvršio je samoubistvo juče oko 13 sati pucnjem iz službenog pištolja u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru.

Nije ostavio pismo

Kako saznajemo, stariji vodnik presudio je sebi hicem u glavu dok je bio na službenoj dužnosti.
- Nikolov je u svojoj kancelariji pucao, što je privuklo pažnju kolega iz okolnih prostorija. Nekoliko njih je odmah dotrčalo u kancelariju, ali nesrećnom vodniku nije bilo pomoći. Pronašli su ga prostreljene glave, oborene na stolu, na kome je bio i pištolj. Prizor je bio mučan i za profesionalce, ali je veće iznenađenje bilo što je Nikolov uopšte to učinio – kaže naš sagovornik iz istrage.

Prema priči njegovih prijatelja iz jedinice, maltene i na nekoliko minuta pre tragedije ništa nije ukazivalo da će se Saša odlučiti na fatalan korak.
- Bio je uobičajeno veseo, šalio se s kolegama i vojnicima i odjednom se povukao u svoju kancelariju. Na njegovom mobilnom telefonu nije bilo poruka koje bi ukazivale da je iritiran nekom lošom vešću. Nije pronađeno nikakvo oproštajno pismo – priča izvor Kurira.

Pregledan je i zdravstveni karton Nikolova, ali ni tamo nije bilo nagoveštaja da bi neka ozbiljna bolest mogla da bude uzrok samoubistva, što se često dešava.
- Činjenica je da je Nikolov, poreklom iz Dimitrovgrada, bio porodičan čovek, oženjen, otac dva deteta, što takođe zbunjuje – kaže naš sagovornik.

Često pričao o deci

Kolege Saše Nikolova o njemu imaju samo reči hvale.
- Za sve nas ovo je veliki šok. Saša je bio cenjen i voljen među kolegama. Nema naređenja koje je odbio, niti posla koji nije hteo da uradi. Ima ćerku i sina. Uvek je bio raspoložen, pa i ovih poslednjih nekoliko dana – rekao je za Kurir jedan od kolega nastradalog vodnika.

Četni starešina
U VOJSCI SRBIJE OD 2003.

Nikolov je u profesionalnoj vojnoj službi od 2003. godine.
- Obavljao je dužnost četnog starešine u 1. pešadijskoj četi 31. pešadijskog bataljona 3. brigade Kopnene vojske – saopštila je Vojska Srbije. Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>