Najnovije vesti
Home / Kultura / Odmah nakon beogradske premijere film Jesen samuraja i pred zaječarskom publikom
Odmah nakon beogradske premijere film Jesen samuraja i pred zaječarskom publikom

Odmah nakon beogradske premijere film Jesen samuraja i pred zaječarskom publikom

Predstojećeg vikenda, u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru biće prikazivani dugomtražni filmovi u 2D produkciji.

U subotu, 15. i nedelju, 16. oktobra, od 16 sati, ljubitelji filmske produkcije moći će da pogledaju Dom gospodjice Peregrin za čudnovatu decu, dok će se od 18 i 20 sati prikazivati film Jesen samuraja.

DOM GOSPODJICE PEREGRIN ZA ČUDNOVATU DECU

Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Scenario je napisala Džejn Goldman, koja je radila i film „X-Men: Prva klasa“, dok je reditelj Tim Barton. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Gren, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Vaterfild, Džudi Denč i mnogi drugi.
Posao gospodjice Peregrin je da brine o čudnovatoj deci i zaštiti ih od opasnosti, što je sa jedne strane čini strogom i oštrom, ali sa druge strane pravednom, pažljivom i mudrom ženom. Eva Grin definitivno nije ni nežna, ni aljkava. Njen lik u filmu je dosta mlađi i sa više stila u poređenju sa knjigom, odevena je u crnu kožu i nosi talasastu bob frizuru.

JESEN SAMURAJA

Jesen samuraja, koji je premijerno prikazan 3. oktobra, je romantična komedija sa mnogo smeha, ali i nežnih emocija. Glavni junak, Vladica je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija. Glavne uloge u filmu tumače Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović, a po prvi put na filmu pojavljuje se sedmogodišnji Petar Novićević.

Cena karata je 250 dinara, a mogu se kupiti na blagajni zaječarskog pozorišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>