Najnovije vesti
Home / Društvo / Odlična saradnja Nezavisnog sindikata policije sa Policijskom stanicom Knjaževac i Opštinom Knjaževac
Odlična saradnja Nezavisnog sindikata policije sa Policijskom stanicom Knjaževac i Opštinom Knjaževac

Odlična saradnja Nezavisnog sindikata policije sa Policijskom stanicom Knjaževac i Opštinom Knjaževac

Radni sastanci aktivista Nezavisnog sindikata policije (NSP) Koordinacionog centra Zaječar na području NSP SG Knjaževac, održani su u ponedeljak, 26. novembra. 

Predsednik Koordinacionog centra Zaječar, Igor Stojadinović i predsednik SG Knjaževac, Dejan Sevdelinović, održali su radni sastanak sa načelnikom Policijske stanice u Knjaževcu, Željkom Sokićem.

Tom prilikom, razgovaralo se o aktuelnom i tekućom problematikom na području Policijske stanice Knjaževac, a načelnik te stanice, je izneo njegovo dosadašnje zalaganje i zajednički rad na poboljšanju materjalno-tehničkih uslova za rad i boravak zaposlenih u PS Knjaževac. Glavni osvrt bio je na uspešno realizovanoj aktivnosti oko rešavanja preraspodele radnog vremena i ulaska u završnu fazu isplate viška radnih sati za prvih šest meseci 2018. godine, a koja se očekuje do kraja godine.

„Rešavanje problema isplate viška radnih sati je još jedan dokaz dobre komunikacije i saradnje NSP KC Zaječar sa načelnikom Policijske uprave Zaječar Sanjom Dimitrijević i načelnikom Policijske stanice u Knjaževcu, Željkom Sokićem. Obostrani zaključak je da se u narednom periodu svi tekući problemi i dalje rešavaju dijalogom“, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Nakon radnog sastanka, Stojadinović i Sevdalinović, sastali su se sa predsednikom Opštine Knjaževac, Milanom Đokićem. Tom prilikom iznete su dosadašnje realizovane pomoći i logistike u materijalno-tehničkom pogledu na svim linijama rada u Policijskoj stanici Knjaževac. Na sastanku je napravljen i rezime kompletno adaptiranog i namenski uređenog prostora u kome je smešten deo upravnih poslova MUP-a Republike Srbije i matične službe Opštine Knjaževac, čime je zaokružna celina za strateški važan uslužni centar za građane Knjaževca.

Đokić je javno pohvalio punopravno učešće predstavnika PS Knjaževac u Savetu za bezbednost opštine Knjaževac, na čijoj sednici je iskazana potreba za nabavkom tri PS računara sa štampačima, jednog fotokopira profesionalnih karakteristika i 15 ručnih baterijskih lampi za policijske službenike. Kako je rečeno na sastanku nabavka pomenuto opredeljenih tehnički sredstava i opreme biće realizovana u što kraćem roku. Takođe, u okviru razgovora za predstojeću 2019. godinu od strane delegacije NSP KC Zaječar izneta je obrazložena potreba za nabavkom jednog patrolnog motocikla.

„Sa iznetim obrazloženjem, predsednik opštine se apsolutno složio i naveo da je potrebno da se blagovremeno opštinskom veću uputi pisani zahtev od strane sindikata i da se nada pozitivnom rešavanju iskazane potrebe. Na tom sastanku bilo je reči i o iznalaženju modusa za izgradnju zasebnog objekta za radno angažovane pripadnike PO Babin zub na Staroj planini, jer je na Staroj planini došlo do velikog razvoja turizma, te će se svakako potruditi da se u što skorijem periodu iznađe trajno rešenje za smeštaj i boravak policajca PO Babin zub“, dodaje se u sopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>