Najnovije vesti
Home / Vesti / „ODGOVORNO POGLEDAJ U BUDUĆNOST“ sutra u Zaječaru
„ODGOVORNO POGLEDAJ U BUDUĆNOST“ sutra u Zaječaru

„ODGOVORNO POGLEDAJ U BUDUĆNOST“ sutra u Zaječaru

Kreativno udruženje NEGO realizuje projekat „Odgovorno pogledaj u budućnost“, kroz Zimanovo fond za mlade, a uz podršku Zaječarske inicijative, Fondacije Iskorak i Nacionalne zadužbine za demokratiju. Projekat je namenjen srednjoškolcima, a realizuju ga srednjoškolci Negotinske gimnazije u saradnji sa ostalim srednjim školama u opštini Negotin. Multimedijalna predstava kao prezentacija i kruna projekta biće održana u Negotinskoj gimnaziji, Tehničkoj školi u Zaječaru i Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Kladovu.

Projekat ima za cilj da ukaže na problem odlaska mladih iz Istočne Srbije.

„Istraživali smo, putem debata i anketa, koji su razlozi odlaska i šta mladima nedostaje u sopstvenom gradu i kraju. Buđenje svesti kod mladih i aktivno uključivanje u pozitivne promene u društvu na kulturnom, obrazovnom i socijalnom planu je još jedna bitna komponenta naše ideje. Upravo želimo da kroz multimedijalnu predstavu, predstavimo naš projekat i pokažemo rezultate do kojih smo došli“, navode u Kreativnom udruženju „NEGO“.

Prezentacija u Zaječaru, biće održana sutra, 12. juna u Tehničkoj školi, u 13 sati i 30 minuta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>