Najnovije vesti
Home / Vesti / ODELJENJE UROLOGIJE DOBILO NOVI ULTRAZVUČNI APARAT (FOTO)
ODELJENJE UROLOGIJE DOBILO NOVI ULTRAZVUČNI APARAT (FOTO)

ODELJENJE UROLOGIJE DOBILO NOVI ULTRAZVUČNI APARAT (FOTO)

ODELJENJE  UROLOGIJE ZAJEČARSKOG ZDRAVSTVENOG CENTRA, DOBILO JE ULTRAZVUČNI APARAT NOVIJE GENERACIJE KOJI ĆE DOPRINETI BRŽEM I LAKŠEM SPROVOĐENJU DIJAGNOSTIČKO-TERAPIJSKIH PROCEDURA KOD PACIJENATA SA PROBLEMIMA UROGENITALNOG SISTEMA 

U okviru realizacije projekta „Skrinig malignih bolesti urogenitalnog sistema“, Odeljenje urologije dobilo je novi ultrazvučni aparat koji će umnogome doprineti poboljšanju kvaliteta rada ovog odeljenja. Doktor Vladan Radojević, načelnik Odeljenja urologije ističe da je na odeljenju postojao aparat koji je starije generacije i da se on ne može uporediti sa aparatom kojim sada raspoložale to odeljenje.

„Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, a na osnovu realizacije projekta skrininga malignih bolesti urogenitilnog sistema, kupljen je ultrazvučni aparat novije generacije, koji će nam omogućiti brže i lakše sprovođenje dijagnostičko-terapijskih procedura, a našim pacijentima će ova metoda od sada biti dostupnija. Takođe, biće rasterećen rad drugih službi Zdravstvenog centra, a biće i manji broj pacijenata koji su do sada bili upućeni u višu zdravstvenu, tercijalnu ustanovu, radi obavljanja ovih procedura. Ranije smo za perkutane drenaže bubrega, starije ljude morali da šaljemo u Niš, Beograd. Sada to možemo samostalno da lečimo“, istakao je doktor Radojević.

Radojević je podsetio da Odeljenje urologije samostalno postoji od 1974. godine, a da godišnje, na tom odeljenju, bude hospitalizovano od 700 do 900 pacijenata. Prema njegovim rečima, godišnje se obavi oko 10.000 ambulantnih pregleda i 300 intervencija.

Vrednost aparata je 2,4 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>