Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Odbornici koalicije “Pobeda za naš grad” traže dopunu dnevnog reda sednice Skupštine grada
Odbornici koalicije “Pobeda za naš grad” traže dopunu dnevnog reda sednice Skupštine grada

Odbornici koalicije “Pobeda za naš grad” traže dopunu dnevnog reda sednice Skupštine grada

-Odbornici koalicije “Pobeda za naš grad“  podneli su zahtev za dopunu dnevnog reda sednice koja je zakazana za subotu 16.12.2017. u kome zahtevaju da se dnevni red dopuni novim tačkama, navodi se u saopštenju ove koalicije dostavljenom medijima.

„Pred odbornicima će se po drugi put naći predlog Odluke o izmenama Odluke o dodatnoj zaštiti porodilja na teritoriji grada Zaječara koji odbornici vladajuće većine nisu uvrstili u Dnevni red prethodne sednice. Naša odbornička grupa nastaviće da insistira na ovoj odluci do njenog usvajanja i ovaj put smo uz odluku podneli i Amandman na budžet grada, kojim se predviđa finansijsko obezbeđenje ove odluke.

Odbornička grupa “Pobeda za naš grad“ je za istu sednicu Skupštini podnela i predlog Odluke o  osnivanju fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, čijim usvajanjem bi po našem mišljenju Grad sistemski krenuo u rešavanje problema porodica sa decom obolelom od teških bolesti, jer bi se deo ili ceo iznos troškova lečenja ove dece mogao finansirati iz ovog fonda. Ovom odlukom predviđeno je za početak, da se fond finansira sa oko 10.000.000 dinara iz budžeta grada, dok bi ostala sredstva dolazila iz donacija preko uplata na žiro-račun fonda ili putem SMS broja koji bi fond registrovao za tu namenu.

Takođe je naša odbornička grupa podnela i predlog Odluke o poništenju Odluke Privremenog organa grada Zaječara, broj: 036-2/2017 od 27.02.2017. godine („Sl. List grada Zaječara“, br. 9/2017 i 24/2017), tj. poništenje odluke koja se odnosi na suorganizatorstvo CEKIT-a i Gitarijada Festa. Kako mnogi članovi ove odluke nisu ispoštovani (nije potpisan ugovor o saradnji, nije podnet odvojen finansijski izveštaj sa poslednje Gitarijade Skupštini) i kako CEKIT kao ustanova više nepotoji, smatramo da je neophodno poništiti ovu odluku i uvesti Gitarijadu u legalne tokove poslovanja, jer do danas odbornici i građani nemaju uvid u tokove gradskog novca sa nekoliko poslednjih Gitarijada.

Nadamo se da će se većina odbornika kada dođe vreme za glasanje ovoga puta voditi interesima Zaječara i njegovih građana“, navodi se još u saopštenju  koalicije “Pobeda za naš grad“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>