Najnovije vesti
Home / Vesti / OD PONEDELJKA POSKUPLJUJU CIGARETE : Evo koliko će koštati paklica!
OD PONEDELJKA POSKUPLJUJU CIGARETE : Evo koliko će koštati paklica!

OD PONEDELJKA POSKUPLJUJU CIGARETE : Evo koliko će koštati paklica!

Cigarete koje proizvodi niški „Filip Moris“ od 26. decembra poskupeće 10 dinara.

To je iznos u koji je uračunata nova specifična akciza koja je uvećana za dva dinara, a na snazi je od nove godine, ali i proizvođačka cena koja će, po svemu sudeći, biti veća za 7,5 dinara.

Pušači će, dakle, ubuduće za svoje zadovoljstvo morati da izdvoje za niške cigarete od 210 do čak 340 dinara.

Tako se nastavlja praksa da s korekcijom akciza i proizvođači koriguju svoje cene da im se dobit ne bi smanjila. Tu praksu je zasad primenio samo „Filip Moris“, kome je vlada dala dozvolu da poveća cene, ali je gotovo izvesno da će tim putem krenuti i ostali proizvođači u prvim danima naredne godine, kada zaživi novi akcizni kalendar.

Od prvog radnog dana naredne nedelje paklica „Bond strit“ koštaće 210 dinara, „Česterfild“ (crveni) biće 230 dinara, a paklica „Iva“ će se prodavati po 320 dinara. Za „LM“ će biti potrebno odvojiti od 210 do 230 dinara. Paklice „Marlbora“ u zavisnosti od pakovanja i vrste, koštaće od 260 do 310 dinara. „Drina“ će za nekoliko dana koštati 240 dinara, dok će za „Filip moris“ biti potrebno 270 dinara.

Novi akcizni kalendar za cigarete , koji je pred poslanicima Skupštine Srbije, važiće od 2017. do 2020. godine. Usklađivanje akciza i dalje će se računati dva puta godišnje – u januaru i julu mesecu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>