Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar od juče blokiran za novih 19 miliona!
Zaječar od juče blokiran za novih 19 miliona!

Zaječar od juče blokiran za novih 19 miliona!

Grad Zaječar od juče je blokiran za novih 19 miliona.

„Juče su gradu Zaječaru stigle nove blokade Fonda za razvoj, zbog kredita koji su prošle godine podigli, a nisu otplaćivali ni jednu jedinu ratu, ni glavnicu. Od juče je još 19 miliona grad u blokadi“, rekao je danas, prilikom obilaska radova na Popovoj plaži, gradonačenik Zaječara Boško Ničić i istakao:

„Ova godina je godina saniranja štete i nadamo se da do kraja godine bar najveći deo štete koja je naneta gradu, zapuštanjem objekata, raznoraznim nepotrebnim investicijama, uspemo da saniramo i za sledeću godinu pripremimo realan budžet, nekih 1.600.000.000 dinara, koliko jeste guber ovog grada kojim možemo da se pokrijemo a ne da pravimo lažne budžete. Inače, ne bude li pomoći (od države), od onog novca koji grad ima u ovoj situaciji gde pola para svakog dana ode na blokade, a druga polovina koristi za pokrivanje obaveza prema Registru izmirenja novčanih obaveza (RINO), da ne bi ušli u problem da ostanemo bez transfernih sredstava, ne možemo računati ni na kakve investicije. Moramo prvo da napravimo reprograme, počeli smo da ih pravimo sa mnogim dužnicima. 390 miliona je dug za mazut Direkciji za robne rezerve, ono što sam i upozoravao kao opozicija, 180 miliona je dug za javnu rasvetu, domovima kultura po selima, odnosno EPS-u, rekao je Ničić.

Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji ne može ni o čemu drugom da se razmišlja osim da se obezbede minimlani osnovni uslovi za preživljavanje grada.

„Ali ja mislim da ćemo sve to rešiti kroz reprogram i da ćemo onda malo lakše disati“, zaključio je Ničić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>