Najnovije vesti
Home / Boljevac / Obuka kadrova kao faktor razvoja turizma istočne Srbije
Obuka kadrova kao faktor razvoja turizma istočne Srbije

Obuka kadrova kao faktor razvoja turizma istočne Srbije

Danas je u Zaječaru, u prostorijama Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, održana obuka za pripremu regionalnih turističkih paketa istočne Srbije.

Naime, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije RARIS u partnerstvu sa osam turističkih organizacija istočne Srbije (Majdanpek, Kladovo, Negotin, Bor, Zaječar, Sokobanja, Knjaževac i Boljevac) i klasterom ruralnog turizma, Čarolija istoka, realizuje projekat „Obuka kadrova kao faktor razvoja turizma istočne Srbije“.

Projekt menadžer u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije u Zaječaru, Zoran Milovanović, kaže da je cilj samog projekta obrazovanje i edukacija kadrova u turizmu istočne Srbije. Kako kaže, želja je da se naprave turistički paketi koji će moći da se prodaju na tržištu.

„Danas smo održali trening, odnosno pripremu za izradu regionalnih turističkih paketa. Uz pomoć predavača naučili smo kako se prave turistički paketi koji će moći da se ponude tur operaterima i da se prodaju na tržištu“, kaže Milovanović i najavljuje nove edukacije:

„U okviru projekta imaćemo još jednu edukaciju iz oblasti marketinga pod nazivom „Marketing destinacije istočne Srbije i usaglašavanje sa nacionalnom kampanjom Turističke organizacije Srbije“. Zapravo, želimo da ono što mi ovde radimo bude u sklopu zajedničke akcije promovisanja turističkog proizvoda cele Srbije, a upravo je Turistička organizacije Srbije institucija koja se time bavi“.

Jedan od predavača na današnjoj obuci bio je i prof. dr Bojan Zečević sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

„Mi smo konkretno imali ideju da sa ljudima, koji su sa ovog prostora, osmislimo kako bi izgledao jedan paket koji bi neko ko želi da provede izvesno vreme u istočnoj Srbiji mogao jednog dana da kupi i da na taj način oseti šta je istočna Srbija, ali i stekne jedno divno turističko iskustvo“, istakao je Zečević.

Prema njegovim rečima, izuzetno je važno raditi sa ljudima koji upravo ovde žive i rade.

„Oni su najbolji poznavaoci onoga što ovde postoji. I upravo oni treba da nam ukažu na to koji su to perspektivni akteri, odnosno hoteli, restorani i ostale atrakcije, koji bi bili zainteresovani i koji su sposobni da rade zajedno, jer kada pravite paket vi prosto morate raditi zajedno sa ljudima“, dodaje Zečević.

Projekat finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a kofinansiraju RARIS i klaster Čarolija istoka.
Realizacijom projekta nastavlja se regionalno partnerstvo i saradnja u oblasti turizma istočne Srbije koja je počela pre više od deset godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>