Najnovije vesti
Home / Ritam grada / OBLACI, SUNCE PA SVE TAKO U KRUG: U Zaječaru oblačno, mogući su kratkotrajni sunčani intervali
OBLACI, SUNCE PA SVE TAKO U KRUG: U Zaječaru oblačno, mogući su kratkotrajni sunčani intervali

OBLACI, SUNCE PA SVE TAKO U KRUG: U Zaječaru oblačno, mogući su kratkotrajni sunčani intervali

Prema prognozi Reubličkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, danas će u našoj zemlji biti umereno do potuno oblačno i još malo toplije, a posle podne i uveče mestimično sa kišom, uglavnom na severu i zapadu. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, duvaće na planinama i jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od dva na jugoistoku do 10 stepeni Celzijusa na jugu Banata, najvisa dnevna od 10, a na istoku do 17 stepeni na zapadu Srbije.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme, biće uslova za sunčane intervale. Najviša dnevna temperatura 11 stepeni. Za dane vikenda red sunca, red oblaka. Biće uslova za povremenu slabu kišu. Minimalna temperatura u subotu 4 stepena, najviša dnevna 12 stepeni. U nedelju nešto hladnije, minimalna temperatura -1, najviša dnevna 5 stepeni. 

Toplije vreme, sa prognoziranim dnevnim temperaturama koje će se kretati oko 17 stepeni, doprineće dobroj prohodnosti puteva, saopstio je AMSS.

Na severu i zapadu Srbije, kao i na širem području Beograda povremeno slaba kiša posle podne usloviće mokre kolovoze, a sa mokrim kolovozima, zbog otapanja snega, treba računati i na putevima u planinskim predelima.

Vozače očekuje dobra prohodnost puteva, a prema izveštaju zimske službe, dobra je prohodnost i u planinskim predelima Ivanjice, Novog Pazara, Zaječara i na prilazima Kopaoniku, gde je upotreba zimske opreme je obavezna.

Vozače na području Sjenice upozoravamo na poledicu zbog jutarnjeg mraza, što pored magle, koja smanjuje vidljivost ispod 200 metara, dodatno otežava saobraćaj.

Treba biti oprezan na prevoju Popadija na području Majdanpeka, zatim na prevoju Tresibaba na putu Knjaževac-Niš, prevoju Čestobrodica od Paraćina ka Zaječaru, kao i na Crnom Vrhu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>