Najnovije vesti
Home / Vesti / Oblačan dan pred nama, moguća slaba kiša
Oblačan dan pred nama, moguća slaba kiša

Oblačan dan pred nama, moguća slaba kiša

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a na jugu i zapadu i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, ujutru istočni i jugoistočni, u postepenom skretanju na severozapadni. Najniža temepratura od 10 do 15, najviša od 18 do 23 stepena Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Zaječaru danas oblačno, povremeno sa slabom kišom, popodne moguće razvedravnje, maksimalna dnevna temperatura do 18 stepeni. Uveče i tokom noći ponovo naoblačenje, pa će u sredu biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. Minimalna temperatura 10, najviša dnevna 18 stepeni.  

Vozače će danas pratiti kiša, mokri kolovozi, sumaglica i smanjena vidljivost – zbog čega im se preporučuje pažljiva vožnja tokom celog dana, uz više strpljenja u jutarnjim i popodnevnim špicevima. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, ovakvo vreme u kombinaciji sa pojačanim saobraćajem donosi česte zastoje, vanredne prekide i usporenu vožnju.

Nešto više kiše sa povremeno jačim pljuskovima treba očekivati u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnim prelazima, zadržavanja su do 30 minuta. Na teretnim terminalima sa Mađarskom se na izlazu iz Srbije na prelazu „Horgoš“ čeka se oko 90, a na „Kelebiji“ 60 minuta. Sa Hrvatskom, vozači ove kategorije vozila na prelazu „Batrovci“ čekaju na izlazu iz naše zemlje oko 60 minuta. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>