Najnovije vesti
Home / Društvo / Obeležen Savindan u zaječarskoj Gimnaziji -NAJBOLJIMA URUČENE NAGRADE (FOTO)
Obeležen Savindan u zaječarskoj Gimnaziji -NAJBOLJIMA URUČENE NAGRADE (FOTO)

Obeležen Savindan u zaječarskoj Gimnaziji -NAJBOLJIMA URUČENE NAGRADE (FOTO)

U čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva, škole u Srbiji su  juče, sečenjem slavskog kolača i priredbama učenika, obeležile školsku slavu Svetog Savu. Svečano je bilo i u svim zaječarskim osnovnim i srednjim školama, a u duhu svetosavlja, i u zaječarskoj Gimnaziji priređena je prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na državnim takmičenjima u 2018. godini. Takođe, dodeljene su i dve nagrade iz „Fonda Majora Colovića“ najboljim maturantima te škole – Lazaru Stanojeviću, učeniku odeljenja IV4  prirodnog smera i Katarini Rajković, učenici IV-2 odeljenja. 

U prisustvu velikog broja đaka, njihovih roditelja, profesora, penzionisanih radnika, predstavnika lokalne samouprave, juče je u zaječarskoj Gimnaziji obeležen Savindan i 182. godina postojanja ove obrazovne ustanove. Tradicionalni čin rezanja slavskog kolača obavio je protojerej Igor Ivković, koji je đacima i profesorima čestitao na uloženom trudu i znanju u prošloj godini, kao i na nagradama koje su osvojili na brojnim takmičenjima.

Dobitnici nagrade iz „Fonda Majora Colovića“, Lazar Stanojević i Katarina Rajković, nisu krili zadovoljstvo što su baš njima uručene nagrade, a kako su i sami rekli, svima koji žele da nastave studije na nekim fakultetima širom Srbije, ali i u inostranstvu, preporuka je da upišu upravo zaječarsku Gimnaziju.

Na svečanosti su tradicionalno dodeljene i nagrade učenicima, ali i nastavnicima te obrazovne ustanove za ostvarene rezultate u prethodnoj godini.

„U prethodnoj godini, podigli smo lestvicu na još viši nivo, jer su naši učenici osvojili ukupno 33 nagrade, zajedno sa maturantima koji su završili školovanje u junu“, istakao je direktor Gimnazije Srđan Stanojević i naglasio da je sjajne rezultate tokom protekle školske godine postiglo 27 učenika uz pomoć 15 profesora i svi su oni nagrađeni prigodnim poklonima.

Imena svih dobitnika nagrada možete pogledati na ovom linku.Foto: Bobana Obrenović

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>