Najnovije vesti
Home / Vesti / Pedijatrijska služba ZC u Zaječaru obeležava 90 godina rada
Pedijatrijska služba ZC u Zaječaru obeležava 90 godina rada

Pedijatrijska služba ZC u Zaječaru obeležava 90 godina rada

Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva posvećen 90-godišnjici rada Pedijatrijske službe Zdravstvenog centra u Zaječaru, biće organizovan u subotu, 21. septembra, u Amfiteatru Doma zdravlja.

Kako je protokolom predviđeno, na skupu će se prisutnima obratiti Dr Mirko Nikolić, nakon čega će doc. dr Miodrag Stanković iz Centra za zaštitu mentalnog zdravlja, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, govoriti o autizamu, smernicama za skrining, dijagnostiku i intervenciju.

Na dnevnom redu skupa je i tema lečenje hemofilije bez „faktora“, a čemu će govoriti prim. mr sc. med. dr Dragan Micić sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupič“ iz Beograda, dok će o prekordijalnom bolu kod dece govoriti asistent dr Igor Stefanović, sa Univerzitetske dečje klinike iz Beograda.

Početak je zakazan za 11 sati i 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>