Najnovije vesti
Home / Ritam grada / OBELEŽAVAMO SVETSKI DAN VODA
OBELEŽAVAMO SVETSKI DAN VODA

OBELEŽAVAMO SVETSKI DAN VODA

Svake godine, 22. marta, obeležava se Svetski dan voda koji podseća ljude o značaju sveže vode i promoviše održivost sredstava za upravljanje svežom vodom. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je zvanično počela da obeležava Svetski dan voda 22. marta 1993. godine.  

Ove godine tema su otpadne vode. Kampanja se sprovodi pod motom „Zašto gubiti vodu?“, a u cilju  smanjenja i ponovne upotrebe otpadnih voda.

I Vodovod u Zaječaru se priključio obeležavanju ovog važnog datuma. U galeriji Radul begovog konaka danas će biti svečano otvorena izložba „60 godina zaječarskog vodovoda 1957-2017″. Otvaranje je zakazano za 12 sati.

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zaječar organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj učestvuju zaposleni u JKP „Vodovod“ Zaječar i građanstvo, a povod za akciju je obeležavanje Svetskog dana voda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>