Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Novogodišnji prijem gradonačelnika Zaječara: OSNOVNI ZADATAK U 2017.GODINI REDOVNE PLATE!
Novogodišnji prijem gradonačelnika Zaječara: OSNOVNI ZADATAK U 2017.GODINI REDOVNE PLATE!

Novogodišnji prijem gradonačelnika Zaječara: OSNOVNI ZADATAK U 2017.GODINI REDOVNE PLATE!

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović priredio je juče u foajeu Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ tradicionalni  Novogodišnji prijem, na kome su bile prisutne brojne zvanice iz javnog života grada Zaječara. 

Velimir Ognjenović gradonačelnik Zaječara je ovom prilikom rekao da je ponosan na  sve što je do sada urađeno za grad Zaječar.

„Cilj nam je bio da plate budu redovne, grad Zaječar je bio u teškoj situaciji, ali za mene će osnovni zadatak u narednom periodu biti da radnici primaju redovne plate. Uspeli smo da uvedemo red, zahvaljujem se Odeljenju finansija i svim ostalim odeljenjima u Gradskoj upravi. Država nam je pomogla i dalje će nam pomagati, ali smo se i mi sami trudili. Osnovna škola „Ljubica Radosavljević Nada“ će od države dobiti 175 miliona dinara  za kompletno uređenje“, rekao je Ognjenović i dodao:

„Želim da se zahvalim na saradnji svim direktorima javnih preduzeća i ustanova, bilo je i ružnih reči i rasprava, ali smo svi imali isti cilj. Nadam se da ćemo naredne godine raditi još bolje, posebno na  infrastrukturi. Imamo nagoveštaje da će se otvoriti dve fabrike u gradu, pa samim tim biće i prilike za nova radna mesta“, kaže gradonačelnik.

Prisutnima se obratio i Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada Zaječara.

„Ovo je bila teška godina, ali smo se maksimalno borili u takvim okolnostima. Pokazali smo da je moguće raditi u opštem interesu i trošiti novac isključivo onoliko koliko ga ima, u interesu građana. Nije bilo lako objasniti javnosti zašto su nam mogućnosti ograničene, ali mislim da su građani to razumeli i ja im se zahvaljujem ovom prilikom. Neći da govorim o finansijskoj konsolidaciji koju smo u izvesnoj meri i dostigli, ali smo očuvali duh ovog grada i identitet, obeležavali smo sve velike datume naših kulturnih stvaraoca. Obnovili  smo i Novogodišnji turnir u malom fudbalu, što je za mene veliko zadovoljstvo. Kada je politika u pitanju, neko je pokazao da može da se radi i na drugačiji način i da je tako rađeno dva mandata unazad, Zaječar je bio izuzetno stabilan grad, sad to treba nadoknaditi i posle ići krupnim koracima u razvoj. Ide nam izborna godina, postavićemo situaciju bolju nego što je bila. Uspostavili smo neke druge principe, očekujemo bolje dane, više optimizma. Svim građanima želim puno duhovnog i fizičkog zdravlja, porodične sreće“, poručio je predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov na Novogodišnjem prijemu.

__________________________

Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>