Najnovije vesti
Home / Vesti / NOVO PRIZNANJE ZA ZAJEČARSKU GIMNAZIJU
NOVO PRIZNANJE ZA ZAJEČARSKU GIMNAZIJU

NOVO PRIZNANJE ZA ZAJEČARSKU GIMNAZIJU

Zaječarska Gimnazija izabrana je među 20 škola u Evropi koje će biti škole ambasadori u novom evropskom projektu.

Projekat STEM school label uključuje škole iz Portugala, Litvanije, Francuske, Turske, Španije, Malte, Italije, Švedske, Švajcarske, Belgije, Grčke, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije. Ideja je da ove škole kroz aktivnosti na polju STEM-a (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) razviju set veština i metoda za rad sa učenicima sklonim prirodno-matematičkim naukama.

Tokom vikenda, od 20. do 22. septembra, predstavnici Gimnazije Zaječar, direktor Srđan Stanojević i nastavnik fizike Mladen Šljivović, prisustvovali su radionici u Briselu tokom koje su i zvanično izabrani za školu ambasadora.

Rezultati Gimnazije Zaječar iz fizike, matematike, informatike, ali i drugih aktivnosti, doprineli su da European schoolnet i Centar za promociju nauke, prepoznaju ovu školu kao školu koja bi bila odličan primer.

-Unapred se radujemo radu na ovom projektu sa ciljem da još više unapredimo dosadašnju praksu, kažu u zaječarskoj Gimnaziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>