Najnovije vesti
Home / Društvo / Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji, ukupno 65 – Danas počinje škola na RTS-u
Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji, ukupno 65 – Danas počinje škola na RTS-u

Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji, ukupno 65 – Danas počinje škola na RTS-u

U Republici Srbiji je do 8 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 8 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do osam časova jutros, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Nadležni u Srbiji juče su rekli da testova na koronavirus ima dovoljno, da se u ovom trenutku testiraju svi za koje se proceni da je to neophodno, a da će po potrebi biti nabavljeno još testova.

Generalni direktor Svetske zdravstne organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je da socijalno distanciranje i ograničavanje kontakata među ljudima mogu da pomognu u borbi protiv širenja novog korona virusa, ali da je prioritet testiranje ljudi koji su možda zaraženi.

Danas počinje škola na RTS-u. Obrazovni sadržaji biće emitovani na RTS 3 i na RTS Planeti.

Nastava na daljinu počinje u osam sati, trajaće šest dana u nedelji, a rasporedi se nalaze na sajtu Ministarstva prosvete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>