Najnovije vesti
Home / Zaječar info / NOVI UDAR NA DŽEP ZAJEČARACA: GRADSKA VLAST POVEĆALA POREZ NA IMOVINU
NOVI UDAR NA DŽEP ZAJEČARACA: GRADSKA VLAST POVEĆALA POREZ NA IMOVINU

NOVI UDAR NA DŽEP ZAJEČARACA: GRADSKA VLAST POVEĆALA POREZ NA IMOVINU

U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća na kojoj je, izmedju ostalog, utvrđen Predlog odluke o javnom zaduženju grada Zaječara.

Ukoliko se budu složili i odbornici, grad će se zadužiti za refinansiranje ranije uzetih kredita u iznosu od 294 miliona 705 hiljada dinara. Ovo zaduženje planirano je Odlukom o trećem dopunskom budžetu, usvojenom na poslednjem zasedanju.

Gradsko veće utvrdilo je i Predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu, kojim se sadašnja stopa od 0,3% povećava na 0,4%.

Na osnovu predloga nadležne komisije, na sednici je doneto i Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2016. godini, koje će biti objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu i dostavljeno učesnicima konkursa u elektronskoj formi.
Biće sufinansirano 12 projekata ukupne vrednosti 14 miliona 250 hiljada dinara.

Većnici su saglasni da novi predsednik Upravnog odbora Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ bude istoričar Jelica Ilić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>