Najnovije vesti
Home / Sport / NOVI TRENER TIMOKA STIŽE IZ CRVENE ZVEZDE
NOVI TRENER TIMOKA STIŽE IZ CRVENE ZVEZDE
Foto: FK Timok

NOVI TRENER TIMOKA STIŽE IZ CRVENE ZVEZDE

Fudbaleri Timoka prvih dana februara, počeli su pripreme za prolećni deo prvenstva. Prozivku igrača, zaječarskog srpskoligaša, izvršio je novoangažovani trener Konstantin Đurić koji je u Zaječar došao sa stadiona „Rajko Mitić“. Na prozivci je bilo 26 igrača Timoka i prva dva pojačanja. 

Bora Dragićević, novi predsednik Timoka, bivši igrač i privatni preduzetnik koji živi u Beogradu, gde je i upoznao Đurića, doveo je novog šefa stručnog štaba u Zaječar.

„Dugo pratim njegov rad u Zvezdi i to mi je pomoglo u odluci da ga pozovem u Zaječar. Lako smo se dogovorili. Odličan je trener i verujem da će u Timoku radom i umećem doprineti da zaječarski srpskoligaš izbori opstanak u Srpskoj ligi“, rekao je Dragićević.

Novi šef struke Đurić, koji je zamenio Gorana Stankovića, odmah je na prvom treningu zapazio da su igrači talentovani ali da je pred rukovodstvom Timoka veliki zadatak.

„Igrači, koje sam upoznao su talentovani ali su još uvek nejaki da se ravnopravno nose sa iskusnijim i starijim ekipama. Zato smo odlučili da angažujemo više proverenih u svim linijama da bismo serijom pobeda obezbedili opstanak. Znam da će to biti teško, ali nema predaje, u opticaju je još 45 bodova. Svakodnevno radimo na stvaranju što boljih uslova za rad kluba, na završetku poslovne zgrade i kompletnog stadiona kao i na deblokadi žiro račzna putem reprograma“, istakao je Stanković.

Generalni direktor Ivan Vučković, angažovan je u prelaznom roku. On je rekao da će se novo rukovodstvo potruditi da vrati neke igrače koji sada igraju za druge klubove.

„Okosnicu tima činiće mladi iz jesenje sezone. Pokušaćemo da vratimo i neke igrače koji su trenutno u drugim klubovima, a u planu je i više iskusnih igrača. Golman Aleksandar Jovanović, nastaviće karijeru u Bosni i Hercegovini, vezista Miloš Rajković, trenutno je kod roditelja u Nemačkoj, a novi članovi kluba su Miloš Ivanović (Radnik Surdulica) i štoper Miloš Lekić (Radnički, Novi Beograd)“, istakao je Vučković.

Saša Spasovski je prošao sve selekcije Timoka, a sada je standardni prvotimac.

„Bićemo spremni i orni za najteže okršaje u nastavku prvenstva. Verujem da možemo da izborimo opstanak“, rekao je Spasovski.

Kadet Mario Todorov je rekao da je drugarstvo u ekipi dovedeno na najviši nivo i da je to jako važno.

„Naše drugarstvo u ekipi je na najvišem nivou, što nas krasi. Ja sam uveren da ćemo pripreme odraditi kvalitetno i da ćemo sve naplatiti opstankom u Srpskoj ligi“, zaključio je Todorov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>