Najnovije vesti
Home / Vesti / NOVI SNEG I LEDENA KIŠA U ISTOČNOJ SRBIJI STVARAJU VIŠESTRUKE PROBLEME
NOVI SNEG I LEDENA KIŠA U ISTOČNOJ SRBIJI STVARAJU VIŠESTRUKE PROBLEME

NOVI SNEG I LEDENA KIŠA U ISTOČNOJ SRBIJI STVARAJU VIŠESTRUKE PROBLEME

Saobraćaj na području Zaječarskog regiona zbog snega koji je ponovo padao više od 16 sati i ledene kiše koja je nekoliko sati neprekidno padala, ponovo je otežan. Iako su ekipe putara non stop na terenu, brojni autobusi do zaječarskih sela jutros nisu uspeli da dođu.   

„Mi smo juče pri kraju dana imali stopostotnu prolaznost. Sinoć je došlo do novih padavina koje su napravile višestruke probleme. Sve što je bilo prohodno, sada je dovedeno u pitanje. U problemu su i gradske ulice i neki prilazi ka selima. Prohodno je Halovo, Nikoličevo, Trnavac, Veliki Izvor, Gradskovo, Vratarnica, Zagrađe, Marinovac, Stubal, Vrbica, Mali Izvor. Veliki Jasenovac, će, ukoliko nije prohodan, vrlo brzo biti, mašina je blizu Malog Jasenovca i Šipikova. Prilazi ka Maloj Jasikovi, Dubočanu, Glogovici su otežano prohodni“, rekao je Toplica Stefanović sa punkta za zimsko održavanje ulica i puteva na području Zaječara.

Nadležni apeluju na one koji nemaju adekvatnu zimsku opremu, lance, lopatu, da ne kreću na put bez preke potrebe. Vozači se upozoravaju da ispod novog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama ima leda, što predstavlja veliku opasnost u vožnji, a zbog ledene kiše potrebno je  maksimalno smanjiti brzinu vožnje, a ujedno i udvostričiti bezbedno odstojanje između vozila.

Saobraćaj za teretna vozila ponovo je zabranjen na svim prevojima u istočnoj Srbiji. Deonica puta od Donjeg Milanovca do Majdanpeka, preko Omana je i dalje zatvorena za saobraćaj.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>