Najnovije vesti
Home / Sport / SUDBINA ZAJEČARSKOG SRPSKOLIGAŠA U RUKAMA NOVOG RUKOVODSTVA -Bora Dragićević predsednik FK Timok
SUDBINA ZAJEČARSKOG SRPSKOLIGAŠA U RUKAMA NOVOG RUKOVODSTVA -Bora Dragićević predsednik FK Timok

SUDBINA ZAJEČARSKOG SRPSKOLIGAŠA U RUKAMA NOVOG RUKOVODSTVA -Bora Dragićević predsednik FK Timok

Novi predsednik Fubalskog kluba Timok je Bora Dragićević, odlučeno je na današnjoj Skupštini zaječarskog srpskoligaša.

Danas je u Zaječaru održana Skupština FK Timok na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba, nakon što je dosadašnje rukovodstvo podnelo izveštaj o radu za period jun 2017. – januar 2018. godine i predalo ostavku.

„30. jula 2017. godine,  kada smo postavili, za područje Srbije, do tada neviđeno rukovodstvo kluba sačinjeno isključivo od iskrenih i dokazanih navijača FK Timok, bili smo svesni da je situacija u klubu, što organizaciona, što finansijska, teška. Najveći broj vas je vrlo dobro upoznat kroz šta smo sve prošli u ovoj polusezoni. Sav naš trud i požrtvovanje bio je usmeren samo na jedan cilj -da se FK Timok kao najveća sportska institucija i naša velika ljubav i strast ne ugasi“, rekao je Branimir Đorđević dosadašnji predsednik kluba i dodao:

„Cena spasavanja FK Timok je iznosila 1,6 miliona dinara, od čega je polovina te sume otišla na troškove iz 2014. godine. Sakupiti više od 12 hiljada evra nije ni malo lako, naročito što smo sve vreme bili oslonjeni na nas same. Ono što iza nas ostaje posle ove polusezone je naš prvi tim, koji je pokazao razumevanje i borbenost uprkos najtežim vremenima koja su zadesila Timok u njegovoj istoriji, dugoj  jedan vek. Za mene lično, a i za sve nas, nema nazad, jer smo u ovu priču ušli sa idejom da nema predaje. I dalje ostajemo na istom kursu da spasimo klub po svaku cenu, i da uprkos svim nedaćama vratimo Timoku status koji zaslužuje i na koji nas vek tradicije obavezuje“.

Nakon podnošenja izveštaja od strane dosadašnjeg rukovodstva FK Timok, Mario Radovanović, predstavnik navijača ovog kluba, predložio je za predsednika FK Timok Boru Dragićevića.  Ovaj predlog jednoglasno je usvojen.

Za potpredsednike Upravnog odbora izabrani su Branimir Đorđević i Srđan Sokolović, dok su za članove izabrani Asen Đurov, Darko Todorović, Ivan Bradić i Dušan Popović. Za direktora, nekadašnja funkcija generalnog sekretara kluba, izabran je Ivan Vučković.

Prema rečima novoizabranog predsednika FK Timok Bore Dragićevića, na osnovu Odluke Upravnog odbora FK Timok od 12.12.2017. godine započeta je gruba analiza stanja u klubu sa ciljem realnog sagledavanja mogućnosti izlaska iz teške materijalno-finansijske i organizaciono-kadrovske situacije, a sve kako bi se napravio odgovarajući dugoročni plan izlaska iz krize, kao i plan razvoja za naredni četvorogodišnji period.

„Grubom analizom stanja dugovanja koristići postojeću knjigovodstvenu dokumentaciju i naloge o prinudnoj naplati utvrđeno je da FK Timok duguje po osnovu rešenja o izvršenju Poreske uprave ukupno 9,58 miliona dinara, a po osnovu sudskih rešenja o izvršenju 20,75 miliona dinara. Na osnovu knjigovodstvene evidencije dobavljačima se duguje 3,17 miliona dinara, s tim što postoji utuženje TV Metropolis za isnos od 8,6 miliona dinara. Ukupno dugovanje, knjižno i iz blokade iznosi 33,51 milion dinara sa kamatom, uz napomenu da postoji utuženje TV Metropolis“, rekao je Bora Dragićević i dodao:

„Organizaciono-kadrovsko stanje kluba je ispod neophodnog minimuma i nije potrebna dalja analiza“.

Dragićević je danas izneo i predlog mera na materijalno-finansijskom planu koji podrazumeva deblokadu računa, odnosno reprogram, tj. odlaganje poreskog duga kod Poreske uprave, a sa poveriocima zaključenje sporazuma o otplati duga. Prema njegovim rečima već su sa mnogim poveriocima obavljeni razgovori, a sa TV Metroplis dogovor da se tužba povuče.

„Nakon deblokade računa neophodno je urgentno prenošenje minimalnih sredstava predviđenih budžetom za sport i to sve za servisiranje reprograma duga, kao i obavljanje redovne delatnosti“, rekao je Dragićević i dodao:

„Na posrtskom planu cilje je ostanak u ligi, a iz tog razloga neophodno je, imajući u vidu slab igrački potencijal, dovesti 5-6 kvalitetnih igrača“.

Dragićević je napomenuo i da će finansiranje delatnosti do deblokade biti obezbeđeno pozajmicama fizičkih lica, koje će biti evidentirane na zakonit način.

„Sve ovo ima za cilj sprečavanje gašenja kluba, dok će program razvoja za naredni period imati za cilj ulazak kluba u viši rang takmičenja, razvoj i podizanje na viši nivo rada sa mladim kategorijama igrača“, istakao je Dragićević, inače dugogodišnji sportski radnik koji je svoju fudbalsku karijeru ostvario u periodu od 1969. do 1984. godine u FK Bor, tadašnjem članu I Savezne lige, FK Timok tadašnjem članu II Savezne lige i FK Bežanija članu Republičke lige. Bio je predsednik Skupštine FK Timok u periodu od 1988. do 1992. godine i predsednik Stručnog saveta FK Timok u perodu od 1986. do 1990. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>