Najnovije vesti
Home / Vesti / NOVI POSTUPAK PROTIV MIRKOVIĆA -Odložen glavni pretres, bivši predsednik Skupštine grada nije se pojavio na sudu
NOVI POSTUPAK PROTIV MIRKOVIĆA -Odložen glavni pretres, bivši predsednik Skupštine grada nije se pojavio na sudu

NOVI POSTUPAK PROTIV MIRKOVIĆA -Odložen glavni pretres, bivši predsednik Skupštine grada nije se pojavio na sudu

Današnji glavni pretres u procesu koji se vodi u Osnovnom sudu u Zaječaru protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, odložen je za 28. februar.

Pre početka suđenja, advokat okrivljenog Nataša Tošić, izjavila je da je Saša Mirković, koji se nije pojavio danas u Osnovnom sudu, bolestan, da ima srčanih problema, a kao dokaz dostavila je sudu fotokopiju izveštaja specijaliste interne medicine od 01. februara ove godine, navodeći da će original izveštaja lekara specijaliste dostaviti u što kraćem vremenskom roku.

U postupku koji se vodi u Osnovnom sudu u Zaječaru, protiv optuženog Saše Mirkovića, krivičnu prijavu podnela je Državna revizorska institucija, a Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužni predlog.

Nataša Tošić, branilac Saše Mirkovića, smatra da je reč o još jednom političkom procesu.

„Smatarmo da su svi postupci protiv njega politički, ne zato što je učinio krivično delo, već zato što je on Saša Mirković. Današnji pretres je odložen jer se moj branjenik nalazi u jako teškom zdravstvenom stanju, na lečenju je, ima kardioloških problema“, istakla je Nataša Tošić.

Naredni pretres zakazan je za 28. februar, a sudija u ovom postupku Dejan Cvetković naložio je da se u svojstvu svedoka pozovu Gabrijela Rituper Begić i Danijela Miletić iz Odeljenja za finansije Grada Zaječara, kao i Gordana Ognjanović, bivša načelnica Gradske uprave u Zaječaru i bivši gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović, a da se kao zastupnik grada pozove Svetlana Lukić, gradski javni pravobranilac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>